Bol rýchly na trati, kde byť nemal. Mercedes prekvapil konkurenciu

Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. nov 2021 o 22:50

Kvalifikáciu poznačila aj nehoda.

Veľká cena Mexika F1 - kvalifikácia

1.

Valtteri Bottas

Fínsko

Mercedes

1:15,875 min

2.

Lewis Hamilton

Veľká Británia

Mercedes

+ 0,145 s

3.

Max Verstappen

Holandsko

Red Bull

+ 0,350 s

4.

Sergio Pérez

Mexiko

Red Bull

+ 0,467 s

5.

Pierre Gasly 

Francúzsko

Alpha Tauri

+ 0,581 s

6.

Carlos Sainz

Španielsko

Ferrari

+ 0,886 s

MEXICO CITY. Očakávalo sa, že na okruhu bratov Rodríguezovcov bude dominovať tím Red Bull a ukáže sa to už v kvalifikácii. Opak bol však pravdou.

Víťazom sobotňajšej kvalifikácie na Veľkú cenu Mexika F1 sa prekvapujúco stal Fín Valterri Bottas na Mercedese. Rodák z mesta Nastola tak vyštartuje do hlavných pretekov 19. raz z najvýhodnejšej pozície.

Úspech nemeckého tímu, ktorý vedie pohár konštruktérov, potvrdil druhým miestom Lewis Hamilton, ktorý zdolal aj svojho veľkého rivala Maxa Verstappena.

"Mohli ste vidieť tú obrovskú radosť v garáži Mercedesu. Tento okruh najlepšie vyhovuje Red Bullu, no v Mercedese dokázali zabrať, otočili karty a vrátili sa do hry.

Dokázali pochopiť auto a sú rýchli na okruhu, kde byť nemali. Majú skvelú maximálnu rýchlosť, doladili aj tretí pomalý sektor a auto funguje všade," hovoril v priamom prenose český automobilový pretekár Josef Král.

Kvalifikáciu poznačila aj nehoda Lanca Strolla v úvode kvalifikácie. Kanaďana narazil do bariéry, a tak musela byť kvalifikácia na niekoľko minút prerušená.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Bol rýchly na trati, kde byť nemal. Mercedes prekvapil konkurenciu