Aj Ricciardo podpísal novú zmluvu, v hre zostáva posledná miestenka

Na snímke je austrálsky pretekár F1 Daniel Ricciardo.
Na snímke je austrálsky pretekár F1 Daniel Ricciardo. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. sep 2023 o 13:00

Alpha Tauri má vyriešenú jazdeckú otázku.

SUZUKA. Tím zo seriálu F1 Alpha Tauri potvrdil, že aj v nasledujúcej sezóne budú jeho jazdci Austrálčan Daniel Ricciardo a Japonec Juki Cunoda.

Ricciardo sa vrátil v júli, keď nahradil nevýrazného Nycka de Vriesa. Hneď v druhých pretekoch však utrpel zlomeninu ruky počas tréningu na VC Holandska.

To predstavovalo príležitosť pre Novozélanďana Liama Lawsona, ktorý v daždi vybojoval dva body pre sesterský tím Red Bullu a svojou výkonnosťou zaujal.

"Som nadšený, že budem v budúcom roku opäť jazdiť s Jukim a pokračovať v tíme. Po pokroku, ktorý sme dosiahli a plánoch do budúcnosti, je to pre tím vzrušujúce obdobie. Ideme správnym smerom," uviedol 34-ročný Ricciardo.

Najmä Lawsonova budúcnosť bola predmetom veľkého záujmu pred víkendovou VC Japonska, kde je v pozícii náhradníka za zraneného Ricciarda.

Šéf tímu Red Bull Christian Horner nevylúčil možnosť zapožičania Lawsona do iného tímu. Ohrozené je údajne miesto Logana Sargeanta vo Williamse, ktorý ako posledný zo súčasného "gridu" nemá isté miesto.

"Je dravý pretekár, to sme o ňom vedeli. V F1 sa chopil príležitosti, ktorú jazdci dostávajú len veľmi zriedka, aby ukázali svoj talent. Myslím si, že odviedol kus práce a upevnil pocit, ktorý sme z neho mali," povedal Horner.

Cunoda debutoval v F1 na začiatku roka 2021. V sezóne sa podobne ako celý tím trápi a pred domácimi pretekmi v Suzuke má v celkovom poradí iba tri body.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Aj Ricciardo podpísal novú zmluvu, v hre zostáva posledná miestenka