Debaklu sa nevyhli. Florbalistky na úvod dostali od majsteriek sveta dvadsiatku

Slovenské florbalistky.
Slovenské florbalistky. (Autor: IFF)
Sportnet|2. dec 2023 o 14:06

Najviac gólov inkasovali v druhej tretine.

MS vo florbale žien 2023

Slovensko - Švédsko 3:20 (0:6, 2:10, 1:4)

Góly: 30. Červená, 39. Mrázová, 59. Chúpeková - 2., 24. Gustafssonová, 3., 22., 32., 46. Lonebergová, 13., 37. Stenvallová, 13. Elmová, 19., 21. Johanssonová A., 20. Vistromová, 26. Wimbronová, 33., 35., 40., 41. Johanssonová W., 39., 47. Nordstrandová, 54. Anderssonová

Zostava SR: Krištofová (32. Mládenková) - Pudišová, Červená, Chúpeková, Belicová, P. Hudáková - Ďuríková, Klapitová, K. Hudáková, Šponiarová, Faktorová - Dobošová, Trošková, Sabolová, Grossová, Schnetzerová - Kocúrová, Mrázová, Hrabovská

SINGAPUR. Slovenské florbalistky prehrali v úvodnom zápase na MS vo florbale žien 2023. Nad ich sily boli úradujúce majsterky sveta zo Švédska, s ktorými prehrali vysoko 3:20.

Slovenky vhupli do zápasu veľmi aktívne. Už v prvej minúte mala Chúpeková príležitosť na otvorenie skóre, no švédska gólmanka bola proti.

O minútu neskôr sa už ukázala sila majsteriek sveta, za trinásť sekúnd strelili dva góly. Slovenky si vypracovali ešte v úvode pár príležitostí, no slabá efektivita zabránila zníženiu skóre.

Gólostroj švédských florbalistiek sa rozbehol v druhej polovici prvej tretiny. V 13. minúte pridali ďalšie dva góly, postarali sa o ne Stenvallová a Elmová.

Do konca tretiny pridali ďalšie dva góly a do šatní šli za výsledku 0:6. V 19. minúte Gustafssonová nepremenila samostatný nájazd.

Zvýšená ofenzívna aktivita severaniek pokračovala aj v druhej tretine. Už po dvoch minútách svietilo na tabuli skóre 0:8. Do piatich minút sa podarilo Švédkam zvýšiť na 10:0.

Slovenkám sa podarilo vsietiť gól. Postarala o neho v 30. minúte Červená, ktorá vystihla švédsku kombináciu a dostala sa do brejku.

Druhý presný zásah padol po podobnej situácii, do brejku 2 na 1 sa dostala Mrázová so Schnetzerovou, prečíslenie využili a znížili na 1:14.

Švédske florbalistky sa ale nezastavili a po druhej tretine viedli už 16:2.

Tretia tretina mala rovnaký priebeh. Švédky pokračovali v ofenzívnom ťažení a pridali ďalšie góly, čím sa dostali na hranicu dvadsiatky. Slovenky tak po prehre 3:20 inkasovali zatiaľ najvyššiu prehru na turnaji.

Hlas po zápase

Michal Jedlička, tréner SR: "Samozrejme, hodnotí sa to ťažko. Nikto určite nechce prehrať, aj keď v tomto prípade sme dávno dopredu vedeli, že zvíťaziť nemôžeme. To by sa musel stať zázrak, aj keď neviem aký. Švédska brankárka bola v podstate k ničomu, z tých pár striel, čo sme mali, sme jej dali góly. Škoda, že sme nejaký jeden-dva góly nestrelili na začiatku, aby sme Švédkam trochu otupili psychiku. Ak by sme v úvode premenili pár únikov, mohlo to byť veselšie. Viac-menej to bolo o tom, aby sme si vylepšili určité veci v našej hre, teda najmä v hre bez loptičky, keď sme pod tlakom. Švédky vyvíjali tlak a my si s tým musíme nejakým spôsobom poradiť. Dievčatá z domácich líg nemajú žiadne návyky hrať bez loptičky, respektíve majú návyky, ktoré sú antiflorbalové a sú nám na nič. Oni samé to cítia v šatni, ak by tam niekto z verejnosti prišiel, tak by to videl. Proste na dráhe F1 nemôže jazdiť trabant. A dnes tam vošiel. A nie len dnes, ale vojde tam aj nabudúce."

Tabuľka skupiny B

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Debaklu sa nevyhli. Florbalistky na úvod dostali od majsteriek sveta dvadsiatku