Švédi prekazili Fínom zlatý hetrik, po dráme si bronz vybojovali Česi

Záber z finálového súboja medzi Švédskom a Fínskom.
Záber z finálového súboja medzi Švédskom a Fínskom. (Autor: IFF/FLICKR)
Sportnet|11. dec 2021 o 18:57

Slováci skončili na siedmom mieste.

MS vo florbale 2021 - finále

Fínsko - Švédsko 4:6 (2:0, 0:3, 2:3)

Góly: 2. J Kainulainen (Stenfors), 10. Salin (S. Johansson), 51. J. Kainulainen (Kivilehto), 53. J. Kainulainen (Leikkanen) - 25. Enström (Backby), 28. Nilsson (Sjögren), 35. Nordgren (Haglund), 51. Sjögren (Nilsberth), 59. Gustafsson (Ahren), 60. Ahren (Edling)

HELSINKI. Majstrami sveta vo florbale 2020, hraných v roku 2021, sa stali reprezentanti Švédska. V sobotňajšom finálovom zápase v helsinskej Hartwall aréne zdolali domácich Fínov 6:4.

Tieto severské krajiny sa v boji o zlato stretli ôsmykrát v sérii. Fíni sa pred domácimi fanúšikmi snažili o zlatý hetrik, vo štvrťfinále zdolali Slovákov 5:1, ale v rozhodujúcom súboji nestačili na svojho odvekého rivala. 

Suomi prehrávali 2:4, ale dokázali vyrovnať. V čase 58:23 sa však individuálnou akciou presadil Tobias Gustafsson a strelil víťazný gól. Dvanásť sekúnd pred koncom už len spečatil výhru Švédov gólom do prázdnej bránky Hampus Ahren.

Bronzové medaily si z Fínska odnášajú domov Česi. V zápase o tretie miesto síce prehrávali so Švajčiarmi 1:3, ale napokon vyhrali 4:3 po predĺžení. V 65. minúte rozhodol o medailovom úspechu Čechov Filip Langer. 

Dobré výkony Česka sa pretavili aj do All star tímu šampionátu. Najlepším brankárom sa stal Lukáš Bauer a medzi útočníkmi nechýbal Marek Beneš. Za najužitočnejšieho hráča turnaja bol vyhlásený Fín Ville Lastikka. 

Slovensko na šampionáte obsadilo konečné 7. miesto, čo je historicky najlepší výsledok. Vo svojom záverečnom dueli zdolali Estónsko 8:7 po predĺžení. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Švédi prekazili Fínom zlatý hetrik, po dráme si bronz vybojovali Česi