FIFA udelila Senici zákaz prestupov, vedenie klubu reaguje

Štadión FK Senica.
Štadión FK Senica. (Autor: TASR)
Michal Šášky|21. jan 2021 o 14:30

Jeden z lídrov tímu medzičasom zamieril do Žiliny.

Aktualizované o 15:45

SENICA. Zimné prestupové obdobie sa malo vo fortunaligovom FK Senica skončiť predčasne. 

Podľa informácií z Únie futbalových profesionálov (ÚFP) udelila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) slovenskému klubu zákaz všetkých medzinárodných aj národných prestupov. Informoval o tom aj RTVS na sociálnej sieti.

Sulleyovi klub stále dlží desaťtisíce eur 

Dôvodom bol spor medzi klubom a bývalým hráčom Sadamom Sulleyom, voči ktorému má fortunaligista neuhradené pohľadávky vo výške 41-tisíc eur. Útočník pôsobil v klube minulý rok.

„My sme dnes (vo štvrtok 21. januára – pozn. red.) obdržali korešpondenciu od FIFA, ktorá nám odblokovala prestupy na základe iného vyriešeného sporu, v ktorom figuroval bývalý hráč Sofian El Moudane. Približne o hodinu neskôr nám po urgencii pána Petra Lukášeka boli prestupy zakázané opäť, a to na základe spomínaného sporu so Sulleyom.

Boli sme v celodennej komunikácii s FIFA a poukazovali na aktuálne platné predpisy, ktoré hovoria o tom, že sa zákazy prestupov nemôžu vzťahovať na prebiehajúce transferové okno, ale až na ďalšie. To bolo zo strany FIFA následne potvrdené aj s ospravedlnením,“ vysvetlil situáciu pre Sportnet.sk športový riaditeľ FK Senica Filip Holec.

Zákaz prestupov môžu ešte zvrátiť

Ak sa spor medzi klubom a Sulleyom nevyrovná, Senici hrozí zákaz prestupov na rok a pol, teda v troch najbližších prestupových oknách. Do leta má však čas situáciu vyriešiť.

„Prestupy v tomto zimnom období máme oficiálne povolené a do ďalšieho transferového okna máme čas na dorovnanie tohto sporu a odvrátenie trestu od FIFA. A to sa udeje, tak, ako sa to kontinuálne deje pri mnohých sporoch, ktoré nám zanechalo predchádzajúce vedenie,“ reagoval Holec, ktorý je športovým riaditeľom klubu od leta 2020.

Práve v deň tejto kauzy získali Seničania na ročné hosťovanie 19-ročného stopéra Dunajskej Stredy Matúša Malého a 22-ročného stredopoliara MŠK Žilina Martina Gamboša. Naopak, do Žiliny zamieril o dva roky mladší krídelník Tenton Yenne, ktorí patril medzi lídrov Seničanov.

FK Senica už na začiatku zimy posilnil Boris Turčák.
FK Senica už na začiatku zimy posilnil Boris Turčák. (Autor: TASR)

V prípade medzi Sulleyom a FK Senica sa mal angažovať právnik Únie futbalových profesionálov Peter Lukášek.

„Pán Lukášek by mal najmä ovládať tieto športové predpisy a nie rozposielať do médií korešpondenciu s FIFA, ktorá by mala byť utajená tretím stranám, ako sa píše v každom e-maile.

Preto vnímam jeho konanie ako člena komory pre riešenie sporov Slovenského futbalového zväzu za minimálne neetické, ak nie dokonca v konflikte záujmov,“ uzavrel Holec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»FIFA udelila Senici zákaz prestupov, vedenie klubu reaguje