FIS rieši Mazeovej nohavičky, hviezda sa smeje: Pôjdem bez nich

TASR|12. jan 2012 o 12:24

Tina Mazeová vraj vo Svetovom pohári preteká so špeciálnymi nohavičkami, ale hovorí, že bude pod kombinézou nahá.

ZÜRICH.

Takto s evidentnou dávkou nadhľadu reaguje slovinská zjazdárska hviezda na kurióznu kauzu v hnutí. Medzinárodná lyžiarska federácia sa totiž zaoberala podnetom švajčiarskeho trénera Maura Piniho, ktorý vzniesol námietky voči Mazeovej spodnej bielizni.

Pini tvrdí, že Tina nosí počas jazdy na svahu bielizeň neprepúšťajúcu vzduch. Aj keď FIS protestu predbežne nevyhovela a Slovinke v "podozrivej" bielizni pretekať nezakázala, riaditeľ ženských pretekov Atle Skaardal pre švajčiarsky denník Blick zdôraznil, že Mazeovej dali varovanie. Zároveň nariadil slovinskému i ostatným tímom, aby svojim pretekárkam kontrolovali spodnú bielizeň. Ak sa príde na to, že pretekajú v takej, ktorá obsahuje plastikové súčasti, prídu sankcie.

Tina Mazeová, ktorá je všeobecne médiami a fanúšikmi považovaná za jednu z najatraktívnejších zjazdárok, sa touto kauzou nenechala rozhádzať. Úder z boku Helvétom vrátila štipľavým direktom:

"Moja spodná bielizeň má pre Švajčiarov pravdepodobne prílišný sexapíl. Pôvodne som si myslela, že protest dali Rakúšania a keď som sa potom dozvedela, že to boli Švajčiari, pripadalo mi to komické. Ale že by ma to nejako najedovalo, to nemôžem povedať. Na túto tému som počula už veľa žartovných poznámok a jeden kolega mi povedal - 'Teraz už pod kombinézou nemôžete mať to, čo samy chcete'. Dobre, od zajtra jazdím bez spodnej bielizne, aj tak je teplo."

Kliknutí infografiku zväčšíte

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»FIS rieši Mazeovej nohavičky, hviezda sa smeje: Pôjdem bez nich