Finále v Melbourne nadchlo aj Hrbatého. Veľmi som to Federerovi prial, priznáva

Vo finále Federer porazil najsilnejšieho možného súpera, tvrdí Dominik Hrbatý.
Vo finále Federer porazil najsilnejšieho možného súpera, tvrdí Dominik Hrbatý. (Autor: SITA/AP)
TASR|29. jan 2017 o 15:07

Švajčiar v boji o trofej na Australian Open zdolal Rafaela Nadala a získal osemnásty grandslamový titul.

MELBOURNE. Skvelý súboj dvoch tenisových velikánov vo finále Australian Open v Melbourne nadchol aj Dominika Hrbatého. Bývalý slovenský daviscupový reprezentant bol po skončení duelu spokojný - držal palce Rogerovi Federerovi.

Hrbatý tvrdí, že vyhrať v 35 rokoch grandslamový turnaj je obdivuhodné.

"Veľmi som Rogerovi prial, aby v Melbourne získal titul. Počas celého turnaja predvádzal veľmi pekný tenis," povedal pre agentúru TASR Hrbatý.

"Tento úspech je o to cennejší, že ho dosiahol v zápase proti preňho najťažšiemu možnému súperovi. Väčšinu grandslamových finálových duelov s Rafaelom Nadalom prehral. Teraz to konečne zlomil a zaslúžene zvíťazil."

"V piatom sete mu Rafael dal šancu niekoľkými nevynútenými chybami a Roger ju dokonale využil, v rozhodujúcich momentoch bol mentálne silný," dodal.

Fotogaléria z mužského finále Australian Open 2017: fotogaléria

15.3.2017

Legendárny Rod Laver pred začiatkom turnaja tipoval, že Federer bude šampión. Viacerí odborníci sa však k jeho šanciam vyjadrovali skepticky.

"Ak chcete vyhrať grandslamový turnaj, musí sa všetko zísť. Rogerovi zahralo do kariet aj to, že vypadli Andy Murray s Novakom Djokovičom. Chytil svoju šancu pevne za pačesy," zamýšľal sa Dominik Hrbatý pre TASR.

"Určite mu pomohla aj polročná súťažná pauza, neprišiel do Austrálie taký opotrebovaný. Využil svoju hlavu a zúročil obrovské skúsenosti."

Aj takéto skvelé výmeny predvádzali obaja tenisti vo finále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Finále v Melbourne nadchlo aj Hrbatého. Veľmi som to Federerovi prial, priznáva