Bude hrať Polášek opäť s Dodigom? Dostali sa spolu na Turnaj majstrov

Filip Polášek a Ivan Dodig.
Filip Polášek a Ivan Dodig. (Zdroj: SITA/AP)
Jana Sedláková|20. okt 2021 o 10:40

Dodig a Polášek ukončili spoluprácu v lete.

BRATISLAVA. Slovensko bude mať zastúpenie na záverečnom tenisovom Turnaji majstrov 2021 v Turíne. Kvalifikoval sa naň deblista Filip Polášek.

Avšak so spoluhráčom Ivanom Dodigom, s ktorým už nehrá na okruhu. Spoločne na začiatku sezóny vyhrali grandslamové Australian Open.

Na podujatie sa dostane osem najlepších párov sezóny. V poradí ATP Race sú Filip Polášek a Ivan Dodig na šiestej priečke.

Ako informovala oficiálna webstránka ATP, medzi zvyšnými kvalifikovanými dvojicami už sú všetky páry, ktoré vyhrali tento rok grandslamové turnaje. Tieto páry dosiahli dostatočný počet bodov, aby sa kvalifikovali. 

Polášek s Dodigom tak s určitosťou budú mať právo štartu ako grandslamoví šampióni.

Oficiálne pravidlá totiž myslia aj na prípad, ak by sa grandslamoví šampióni nachádzali v rebríčku nižšie, až do 20. miesta. Pre takéto prípady je teda tiež vyhradená miestenka.

Polášek s Dodigom však svoju spoluprácu ukončili ešte v júli tohto roka. Prichádza tak otázka, či vôbec budú hrať.

Ešte v auguste krátko po ukončení spolupráce pre ATP potvrdili, že na Turnaji majstrov chcú spolu hrať.

Názor by mohli zmeniť, iba ak by sa kvalifikovali s novým spoluhráčom. A práve pri tejto otázke môže nastať kuriózna situácia.

Polášek s jeho novým spoluhráčom Johnom Peersom totiž po triumfe na prestížnom podujatí v Indian Wells poskočili už na 10. priečku. Tenistov navyše ešte čaká rovnako prestížne podujatie v Paríži.

Pri zhode rôznych okolností by sa tak ešte pri úspešnom účinkovaní v Paríži mohla minimálne na 8. miesto dostať aj dvojica Polášek a Peers.

Čo sa Dodiga týka, on je už bez šance kvalifikovať sa s niekým iným. S Marcelom Melom sú až na 50. priečke. Kvalifikovať sa s niekým iným už nemá šancu ani Peers.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bude hrať Polášek opäť s Dodigom? Dostali sa spolu na Turnaj majstrov