Polášek získal titul v Indian Wells. Po Dodigovi zdolal aj známych Rusov

Filip Polášek a John Peers s titulom na Indian Wells 2021.
Filip Polášek a John Peers s titulom na Indian Wells 2021. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|17. okt 2021 o 06:30 (aktualizované 17. okt 2021 o 08:40)

Slovák získal 16. titul v kariére, prvý s Peersom.

Indian Wells 2021

Muži - štvorhra - finále:

Filip Polášek, John Peers (SR/Aus.-7) - Aslan Karacev, Andrej Rubľov (Rus.) 6:3, 7:6 (5)

INDIAN WELLS. Slovenský tenista Filip Polášek s Austrálčanom Johnom Peersom triumfovali vo štvorhre na turnaji ATP Indian Wells Masters.

V nedeľňajšom finále zdolali ako siedmy najvyššie nasadený pár ruský tandem Aslan Karacev, Andrej Rubľov po setoch 6:3 a 7:6 (5).

Pre Poláška to bol už 16. titul na hlavnom profesionálnom okruhu, prvý po boku Peersa a vo svetovom deblovom rebríčku sa posunie na deviate miesto.

S Peersom spolupracujú od augusta tohto roka.

"Som skutočne šťastný z toho, ako sme hrali. Prišli sme sem skôr, čo nám pomohlo adaptovať sa na podmienky. Bol veľký rozdiel hrať cez deň a v noci, ako sme hrali v predchádzajúcich zápasoch, a asi sme sa dokázali prispôsobiť najlepšie zo všetkých tímov," povedal Polášek pre portál ATP Tour.

"Hrať tu je vždy veľká zábava, je špeciálne, že sa nám podarilo vyhrať titul. Ako tím sme začali pomalšie, ale pred US Open sme na sebe zapracovali. Odvtedy je to zábava a radi spolu hráme. Posnažíme sa dosiahnuť takéto výsledky častejšie," povedal Peers, pre ktorého je to štvrtý titul ATP Masters 1000 a 25. celkovo.

Polášek s Peersom položili základ výhry v prvom dejstve už v druhej hre, keď zobrali súperom podanie a následne sa ujali vedenia 3:0. To si postrážili až do konca a set vyhrali 6:3.

V druhom bol stav vyrovnaný do 2:2, potom nasledovala séria stratených podaní na oboch stranách.

Polášek s Peersom sa dostali do vedenia 5:3, no v deviatom geme nepremenili dva mečbaly, následne stratili servis a ruský pár vyrovnal na 5:5 i 6:6.

V tajbrejku viedli Karacev s Rubľovom 5:3, ale nedotiahli ho do víťazného konca. Naopak, austrálsko-slovenská dvojica zvíťazila 7:5.

Predtým vyradila v semifinále chorvátsko-brazílsky pár Ivan Dodig, Marcelo Melo 6:4, 7:6 (1).

Pre Poláška a Dodiga mal vzájomný duel pikantnú príchuť, keďže spolu vyhrali dva turnaje na hlavnom okruhu ATP (Peking 2019 a Cincinnati 2019) a vo februári tohto roka triumfovali na grandslamovom podujatí Australian Open v Melbourne.

Ich vzájomná spolupráca sa skončila v júli.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek získal titul v Indian Wells. Po Dodigovi zdolal aj známych Rusov