Veľký úspech slovenského tenisu, Polášek je už v semifinále Australian Open

Filip Polášek (v popredí) a Ivan Dodig.
Filip Polášek (v popredí) a Ivan Dodig. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. jan 2020 o 06:23

Prebojoval sa doň spolu s Dodigom.

MELBOURNE. Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sa prebojovali už do semifinále štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Vo štvrťfinále ako nasadené štvorky zdolali salvádorsko-britský pár Marcelo Arevalo, Johny O'Mara 6:3, 6:2.

Polášek vyrovnal svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho Wimbledonu a v onlajn vydaní svetového deblového rebríčka figuruje už na piatom mieste - najvyššie v kariére.

Prvý set

Poláškovi s Dodigom vyšiel úvod zápasu, keď v druhom geme prelomili podanie Arevala a vybudovali si náskok 3:0.

Štvrťfinále

Ivan Dodig, Filip POLÁŠEK (4-Chor./SR) - Marcelo Arevalo, Johny O'Mara (Salv./V. Brit.) 6:3, 6:2

/79 minút/

Slovensko-chorvátsky tandem pôsobil na dvorci oveľa zohratejším dojmom ako nenasadená salvádorsko-britská dvojica, pre ktorú to bol iba dvanásty spoločný zápas.

V šiestom geme nevyužili Polášek s Dodigom pri servise Arevala vedenie 40:0 a v ďalšej hre museli ísť cez zhodu, no výhodu brejku dokázali pretaviť v zisk prvého setu.

Druhý set

Na začiatku druhého dejstva sa Arevalo s O'Marom zlepšili na returne a pri podaní Chorváta mali za stavu 1:0 k dispozícii tri brejkbaly.

Chorvát si však podržal servis, v ďalšom geme s Poláškom súperov brejkli a šancu postúpiť do druhého spoločného grandslamového semifinále už z rúk nepustili.

V ôsmom geme premenili pri podaní Poláška po úspešnom voleji slovenského daviscupového reprezentanta hneď prvý mečbal.

Majú istých 200-tisíc dolárov

V súboji o finále sa slovensko-chorvátska dvojica stretne s domácim párom Max Purcell, Luke Saville, ktorý si poradil s mexicko-britskou dvojicou Santiago Gonzalez, Ken Skupski 6:2, 6:4.

Polášek s Dodigom majú v Melbourne už istú spoločnú prémiu 200 000 austrálskych dolárov pred zdanením a 720 bodov do svetového deblového rebríčka.

Hlasy po zápase

Filip Polášek: "Ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí nás povzbudzujú na Australian Open i na ďalších turnajoch. Ste fantastickí. Dnes ste videli, v čom spočíva tajomstvo nášho úspechu. S Ivanom si dokážeme navzájom pomôcť. Ak sa niektorému z nás nedarí a trápi sa na podaní, potiahne to druhý."

Ivan Dodig: "Dôležité je, aby sme teraz zostali pokojní. Verím, že ak budeme predvádzať super tenis, môžeme sa na tomto turnaji dostať ešte ďalej. Chcem sa poďakovať skvelému publiku za podporu, s Filipom si to v Melbourne naozaj užívame."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Veľký úspech slovenského tenisu, Polášek je už v semifinále Australian Open