FIFA otvorila konanie s rozhodcami antalyjských duelov

SITA|10. mar 2011 o 11:13

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) spustila disciplinárne konanie so šiestimi rozhodcami dvoch februárových medzištátnych prípravných zápasov, v ktorých padlo sedem gólov z pokutových kopov.

LONDÝN.

Na prvý pohľad "normálne" víťazstvo Lotyšska nad Bolíviou 2:1 a remíza 2:2 medzi Estónskom a Bulharskom sa 9. februára v tureckej Antalyi zrodili s maximálnou možnou pomocou rozhodcovských výrokov.

Všetkých sedem gólov padlo z pokutových kopov, pričom jeden bol dokonca opakovaný, strelec pôvodne penaltu nepremenil. Všetky štyri krajiny požiadali FIFA, aby prípad vyšetrila, lebo sa domnievajú, že sa stali obeťami podvodu.

"Po preštudovaní všetkých predložených dokumentov sme začali procedúru v súvislosti so situáciou, ktorá vyvoláva podozrenie z ovplyvňovania výsledkov," oznámila FIFA bez konkrétneho termínu vypočúvania zainteresovaných osôb. Mená rozhodcov takisto zostali utajené.

Obe medzištátne stretnutia organizovala agentúra Footy Sport International so sídlom v Thajsku, ktorá vybrala rozhodcov a ako sprostredkovateľa využila ruského agenta s licenciou FIFA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»FIFA otvorila konanie s rozhodcami antalyjských duelov