Ferguson: Naším súperom v boji o titul je Arsenal

SITA|10. mar 2011 o 15:08

Tréner anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Sir Alex Ferguson označil za najväčšiu hrozbu majstrovských ambícii svojich zverencov konkurenčný Arsenal FC.

LONDÝN.

"The Gunners", ktorých púť Ligou majstrov ukončil v utorok FC Barcelona, sú v tabuľke Premier League 2010/2011 momentálne druhí, keď majú o tri body menej ako líder Man United, no zároveň jeden zápas k dobru. Obaja spomenutí anglickí giganti sa v sobotu stretnú vo štvrťfinále FA Cup-u.

"Arséne Wenger zmenil oproti minulému ročníku taktiku výberu hráčov. V predošlej sezóne sa Arsenal stiahol z boja o titul už na prelome februára a marca a prenechal ho nám a Chelsea. Myslím si, že všeobecne sa teraz predpokladá súboj medzi Manchestrom United a Arsenalom s tým, že v závetrí čakajú na svoju šancu Tottenham s Manchestrom City," uviedol skúsený škótsky kormidelník a pokračoval: "Arsenal je jednoznačne našim najväčším súperom, opäť sa vracia rivalita spred niekoľkých rokov. Som presvedčený, že to je obojstranné."

Jedným z ťahúňov Londýnčanov v aktuálnej sezóne je talentovaný stredopoliar Jack Wilshere, ktorý sa po eliminácii mužstva z Ligy majstrov a neúspechu vo finále Ligového pohára sústredí na domácu ligu.

"Možno sa teraz budeme naplno sústrediť na Premier League. Musíme sa maximálne koncentrovať na každý jeden duel, vydať zo seba všetko a dúfať, že to bude stačiť," vyhlásil anglický reprezentant a dodal:

"Manchester United má skvelé mužstvo, no keďže budúci týždeň ho čaká duel v Lige majstrov, možno nechá odpočívať niektorých kľúčových hráčov. To by pre nás mohla byť výhoda, ktorú by sme mali v sobotu v FA Cup-e využiť." Arsenal nezískal trofej už šesť rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ferguson: Naším súperom v boji o titul je Arsenal