Fenerbahce vyhralo, Škrtel a Stoch si v budúcej sezóne zahrajú v Európskej lige

(Autor: Twitter)
SITA|22. máj 2017 o 21:44

Istanbulský klub má istotu, že v lige skončí na treťom alebo štvrtom mieste.

ANKARA. Futbalisti tureckého Fenerbahce Istanbul si pondelňajším víťazstvom 2:1 na pôde Genclerbirligi Ankara v rámci 32. kola tamojšej najvyššej súťaže Süper Lig definitívne zabezpečili účasť v Európskej lige 2017/2018.

Do duelu zasiahli aj obaja Slováci v drese Fenerbahce - stopér Martin Škrtel odohral celý zápas, krídelník Miroslav Stoch nastúpil v 90. minúte.

Fenerbahce figuruje dve kolá pred koncom ročníka na tretej priečke.

Dosiaľ vybojovalo 60 bodov (bilancia 17-9-6) a má istotu, že v konečnej tabuľke mu bude patriť tretia alebo štvrtá pozícia. Obe zaručia účasť v Európskej lige.

Fenerbahce sa predstavilo v EL aj v tejto sezóne. V šestnásťfinále nestačilo na ruský FK Krasnodar (0:1 vonku a 1:1 doma).

Gól Robina van Persieho na 1:1.

Lídrom poradia Süper Lig 2016/2017 je Besiktas Istanbul (71 bodov). Jeho mestský rival Basaksehir zaostáva o štyri body. Ak Basaksehir v sobotu doma prehrá s Adanasporom, Besiktas bude majstrom. Líder však má situáciu vo vlastných rukách - postačí mu nedeľňajšie víťazstvo na pôde Gaziantepsporu.

V prípade rovnosti počtu bodov v konečnej tabuľke bude šampiónom Basaksehir vzhľadom na lepšiu bilanciu zo vzájomných duelov (1:1 vonku a 3:1 doma).

Turecko - 32. kolo:

Akhisar Belediye - Alanyaspor 3:0

Genclerbirligi - Fenerbahce Istanbul 1:2

/Martin Škrtel odohral celý zápas, Miroslav Stoch (obaja Fenerbahce) hral od 90. min/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Fenerbahce vyhralo, Škrtel a Stoch si v budúcej sezóne zahrajú v Európskej lige