Fenerbahce chce Ligu majstrov hrať. Odvolá sa

(Autor: AP)
SITA|25. aug 2011 o 12:03

Istanbulský tím má byť pre korupčnú aféru bez najprestížnejšej európskej klubovej súťaže. Fener však s verdiktom pochopiteľne nesúhlasí a podniká kroky.

ISTANBUL. Predstavitelia tureckého futbalového majstra Fenerbahce SK vo štvrtok oznámili, že sa odvolajú proti rozhodnutiu národnej asociácie (TFF) vylúčiť klub z tohtosezónnej edície Ligy majstrov, kde sa namiesto neho predstaví Trabzonspor.

TFF v tomto smere rozhodla v stredu na dôrazné odporúčanie Európskej futbalovej únie (UEFA), klub slovenského reprezentanta Miroslava Stocha je totiž podozrivý z účasti v rozsiahlej korupčnej kauze.

"Odvoláme sa na arbitrážny panel TFF a budeme požadovať zrušenie predmetného rozhodnutia. TFF si totiž osvojila postoj UEFA, ktorý nie je v súlade s právom."

"Stalo sa Fenerbahce a v širšom zmysle celý turecký futbal obetným baránkom neúspechu UEFA v boji proti nelegálnemu ovplyvňovaniu zápasov? Taktiež nerozumieme, prečo UEFA nerozhodla sama, ale tlačila na tureckú asociáciu," konštatuje sa v tlačovom komuniké klubu.

Vedenie Fenerbahce vyčíslilo stratu plynúcu z neúčasti v kontinentálnej súťaži číslo 1 na 25 miliónov eur. V súvislosti s vyšetrovaním spomenutej kauzy skončilo v celách predbežného zadržania doteraz už vyše 30 hráčov a funkcionárov, vrátane prezidenta Fenerbahce Aziza Yildirima či viceprezidenta a trénera konkurenčného Besiktasu.

Celkovo malo byť zmanipulovaných 19 duelov. Predstavitelia TFF na svojej oficiálnej internetovej stránke informovali, že UEFA im v prípade nečinnosti pohrozila disciplinárnym konaním.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Fenerbahce chce Ligu majstrov hrať. Odvolá sa