Fenerbahce aj so Stochom v zostave získalo titul

Miroslav Stoch v drese Fenerbahce.
Miroslav Stoch v drese Fenerbahce. (Autor: miroslavstoch.com)
SITA|22. máj 2011 o 21:20

Fenerbahce Istanbul vyhralo tureckú ligu.

ANKARA. Futbalisti Fenerbahce Istanbul zvíťazili v poslednom 34. kole najvyššej tureckej súťaže na ihrisku Sivassporu 4:3 a podarilo sa im získať majstrovský titul. Najväčší konkurent istanbulského mužstva v boji o titul Trabzonspor síce tiež triumfoval (4:0), no pri rovnosti bodov (82) má však horšiu gólovú bilanciu (Fenerbahce +50, Trabzonspor +46).

Z víťazstva v lige sa môže tešiť aj slovenský krídelník Miroslav Stoch, ktorý v stretnutí hral do 47. min. Pre dvojnásobného držiteľa Ceny Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu Slovenska do 21 rokov to je tiež druhý titul v rade, pred rokom sa však tešil s holandským tímom Twente Enschede.

Pre Fenerbahce je to celkovo už 18. titul. "Je to krásne, byť po roku opäť šampiónom. Mám z toho obrovskú radosť, a to aj preto, že jar bola pre mňa veľmi ťažká, ale neprestal som veriť. Makal som a záver sezóny bol presne taký, aký som si vysníval. Teraz idú na rad oslavy, na to som strašne zvedavý, pretože už čo sa odohrávalo posledné týždne, sa vidí málokedy. Práve nás upozornili, že cesta naspäť do Istanbulu bude veľmi dlhá, všade sú naši fanúšikovia, ktorí prakticky celý čas kráčajú pri našom autobuse," povedal Stoch pre svoju oficiálnu webovú stránku.

Výsledky stretnutí záverečného 34. kola:

Eskisehirspor - Kasimpasa 4:0

Karabükspor - Trabzonspor 0:4

Sivasspor - Fenerbahce Istanbul 3:4 - Miroslav Stoch (Fenerbahce) hral do 47. min, Ľuboš Kamenár (Sivasspor) nebol na zápasovej súpiske

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Fenerbahce aj so Stochom v zostave získalo titul