Po prvom kole alpskej kombinácie vedie Brignoneová, favoritka Holdenerová je v druhej desiatke

Talianka Federica Brignoneová.
Talianka Federica Brignoneová. (Autor: SITA/AP)
TASR|24. feb 2019 o 12:15

Preteky sa konajú bez účasti Vlhovej a Shiffrinovej.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Crans-Montana (Švaj.) - nedeľa

Ženy - alpská kombinácia - poradie po zjazde:

1.Federica BrignoneováTaliansko1:30,94 min
2.Priska NuferováŠvajčiarsko+0.37 s
3.Nina OrtliebováRakúsko+0,43 s
4.Ragnhild MowinckelováNórsko+0,48 s
5.Romane MiradoliováFrancúzsko+0,79 s
6.Roni RemmováKanada+1,20 s

CRANS MONTANA. Talianska lyžiarka Federica Brignoneová je po prvej časti na čele nedeľňajšej alpskej kombinácie Svetového pohára vo švajčiarskom stredisku Crans Montana.

Po kombinačnom zjazde za ňou o 37 stotín sekundy zaostávala domáca Priska Nuferová, na priebežnej tretej priečke figurovala Rakúšanka Nina Ortliebová (+0,43).

Hlavná favoritka a majsterka sveta v kombinácii z Are 2019 Švajčiarka Wendy Holdenerová dosiahla 11. najlepší čas, na vedúcu Brignoneovú strácala 1,47 s. Bronzová medailistka z nedávneho svetového šampionátu Nórka Ragnhild Mowinckelová je priebežne štvrtá (+0,48).

Vicemajsterka sveta v tejto disciplíne Slovenka Petra Vlhová v Crans Montane neštartovala. Na podujatí sa nepredstavila ani líderka celkového poradia SP Mikaela Shiffrinová z USA.

Nedeľňajšia kombinácia žien vo švajčiarskom stredisku bola vôbec prvá v prebiehajúcej sezóne. Decembrové preteky vo francúzskom Val d'Isere museli organizátori zrušiť pre vysoké teploty a nedostatok snehu. Slalomárska časť je na programe o 13.30 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Po prvom kole alpskej kombinácie vedie Brignoneová, favoritka Holdenerová je v druhej desiatke