Federer po dráme v Monte Carle do 3. kola

SITA|23. apr 2008 o 14:39

MONTE CARLO 23. apríla (SITA) - Najlepší svetový tenista Roger Federer takmer našiel piateho premožiteľa v tomto roku. V 2. kole dvojhry na prestížnom turnaji ATP Masters Series v Monte Carle (dotácia ...

MONTE CARLO 23. apríla (SITA) - Najlepší svetový tenista Roger Federer takmer našiel piateho premožiteľa v tomto roku. V 2. kole dvojhry na prestížnom turnaji ATP Masters Series v Monte Carle (dotácia 2,27 mil. eur, antuka) zdolal favorizovaný najvyššie nasadený Švajčiar nenasadeného Španiela Rubena Ramireza-Hidalga (až 137. v ATP Entry) v troch setoch za 124 minút 6:1, 3:6, 7:6 (1).

Dvadsaťšesťročný Bazilejčan odohral druhý set a prvú časť tretieho v hlbokom útlme, keď mu namiesto víťazných úderov pribúdali na konto iba nevynútené chyby (celkovo viac ako 50). V treťom sete získal prvý gem až za stavu 0:4. Pri skóre 1:5 ale zabojoval a po výrazne zlepšenom výkone vyrovnal na 5:5. Za stavu 4:5 bol Švajčiar dve loptičky od vyradenia, ale 30-ročný Španiel, ktorý nemá na konte žiadne turnajové víťazstvo na okruhu ATP, blízkosť senzácie nezvládol. Napokon sa hral rozhodujúci tajbrejk, v ktorom už jednoznačne kraľoval 12-násobný grandslamový víťaz.

Federer v sezóne 2008 našiel premožiteľa už v štyroch prípadoch a vždy na tvrdom povrchu. Na Australian Open v Melbourne podľahol Srbovi Novakovi Djokovičovi, v Dubaji Britovi Andymu Murrayovi, v Indian Wells Američanovi Mardymu Fishovi a v Miami jeho krajanovi Andymu Roddickovi. Na antuke je zatiaľ Federer v tomto roku stopercentný (bilancia 6:0). Minulý týždeň triumfoval na turnaji v portugalskom Estorile a teraz si pripísal prvý víťazný zápas v Monte Carle, kde obhajuje finálovú účasť z vlaňajška. Súperom Federera v osemfinálovom 3. kole bude nenasadený Francúz Gael Mofils.


Dvojhra - 2. kolo:

Roger Federer (1-Švajč.) - Ruben Ramirez-Hidalgo (Šp.) 6:1, 3:6, 7:6 (1)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer po dráme v Monte Carle do 3. kola