Federer nesúhlasí s výrokmi Navrátilovej

Roger Federer predvádzal na konci sezóny v Londýne skvelé výkony.
Roger Federer predvádzal na konci sezóny v Londýne skvelé výkony. (Autor: SITA/AP)
SITA|25. mar 2011 o 09:54

Roger Federer pripomenul Martine Navrátilovej, že na konci sezóny hral výborne a v tenise stále nepovedal posledné slovo.

MIAMI. Švajčiarsky tenista Roger Federer počas turnaja ATP Masters 1000 v Key Biscayne v Miami na Floride popudene zareagoval na prognózu Martiny Navrátilovej, podľa ktorej sa 16-násobný grandslamový šampión už nevráti na post jednotky svetového rebríčka.

"Možno jej unikol minuloročný londýnsky šampionát ATP World Tour Finals. Asi vtedy bola niekde na Kilimandžáre. Mám ju rád a pre moju manželku Mirku bola počas jej kariéry vzorom, ale keď máte zapnutý mikrofón a dostanete sugestívnu otázku, chytíte sa na ňu. Ona sa v tej situácii - rovnako ako iní experti - ocitá často a zrejme nemôže hovoriť iba chvály. Treba občas povedať aj niečo negatívne," uviedol Federer, ktorý na spomenutom novembrovom šampionáte v britskej metropole získal titul, ale v tejto sezóne prehral vo všetkých troch vzájomných súbojoch so Srbom Novakom Djokovičom.

Naposledy ťahal za kratší koniec minulú sobotu v semifinále v kalifornskom Indian Wells a zverenec Mariána Vajdu Djokovič sa dostal pred 29-ročného bazilejského rodáka Federera na druhú priečku v renkingu. Švajčiara sa zastal Američan Andy Roddick: "Je to absurdné. Každý, kto si trúfne kritizovať Rogera za to, ako mu to momentálne ide na kurte, by mal byť veľmi, veľmi dobrý v tom, čo sám robí."

Finále ATP World Tour 2010 medzi Federerom a Nadalom

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer nesúhlasí s výrokmi Navrátilovej