Federer má v pláne hrať ešte aj ako 38-ročný, sľúbil sa Bazileju na tri sezóny

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa teší po výhre nad Španielom Rafaelom Nadalom vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.
Švajčiarsky tenista Roger Federer sa teší po výhre nad Španielom Rafaelom Nadalom vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. feb 2017 o 12:45

Tridsaťpäťročný Roger Federer sa prisľúbil októbrovému halovému turnaju na tvrdom povrchu v rodnom Bazileji na tri sezóny.

BAZILEJ 21. februára (SITA) - Švajčiarsky tenista Roger Federer ráta s tým, že bude hrať ešte minimálne v roku 2019.

Tridsaťpäťročný niekdajší líder svetového rebríčka sa prisľúbil októbrovému halovému turnaju na tvrdom povrchu v rodnom Bazileji na tri sezóny.

Informáciu priniesli viaceré médiá z krajiny helvétskeho kríža, napríklad Neue Zürcher Zeitung, ktorý však podotkol, že z prípadnej absencie by pre Federera nevyplynuli žiadne následky.

Grandslamový rekordér kedysi robil na podujatí v St.-Jakobs-Halle zberača loptičiek. Už ako hráč sa dvanásťkrát prebojoval do finále a získal sedem titulov.

Federer vlani na turnaji ATP World Tour 500 Swiss Indoors absentoval premiérovo od roku 2005. Kvôli zdravotným problémom vynechal celú druhú polovicu sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer má v pláne hrať ešte aj ako 38-ročný, sľúbil sa Bazileju na tri sezóny