Federer čoskoro oznámi, či bude hrať na Roland Garros

Roger Federer.
Roger Federer. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. máj 2017 o 12:53

Švajčiarsky tenista v tomto roku prehral jediný zápas.

SEATTLE. Švajčiarsky tenista Roger Federer potvrdil, že predbežne má v pláne štart 28. mája - 11. júna na parížskom antukovom grandslamovom turnaji Roland Garros.

Tridsaťpäťročný bývalý líder svetového rebríčka to povedal v rozhovore pre Tennis Channel pred exhibičným podujatím Match for Africa 4 v americkom Seattli, informáciu zdieľal napríklad magazín Tennis.

"Cieľ je ísť do Paríža. Túžim na tom podujatí niečo dosiahnuť, nielen sa zúčastniť. Možno sa dostanem do formy a nikdy neviete, čo sa môže stať, hoci favoritom je Nadal. Vlani triumfoval Djokovič, oni dvaja sú podľa mňa prvými dvoma kandidátmi," uviedol víťaz turnaja z roku 2009

Iba raz

v tomto roku prehral Roger Federer súťažný zápas. Momentálne má bilanciu 19:1.

"Vychádzam z toho, že sa rozhodnem po prvotnom štádiu prípravy, teda do 10. mája. Keď v Dubaji skončím, sadneme si k tomu a vyhodnotíme si, či to zmeníme na antuku," vyhlásil Federer už v polovici apríla pre nemeckú agentúru DPA.

"Dovtedy sa ukáže, ako sa budem cítiť, či sa mi medzičasom niečo neprihodí - fyzicky alebo mentálnym nastavením. V tejto chvíli to vyzerá, že na Roland Garros budem hrať, ale do 10. mája sa môže stať veľa vecí," dodal.

Momentálne štvrtý muž sveta si na januárových melbournských Australian Open pripísal rekordnú osemnástu trofej z Majors, prvú od Wimbledonu 2012, a v marci a apríli po jedenástich rokoch tretí raz vo svojej kariére zvládol dvojkombináciu Indian Wells - Miami.

Roger Federer zdolal Rafaela Nadala a získal titul v Miami. Pozrite si, ako vyzeral finálový zápas: fotogaléria

2.5.2017

Federer následne oznámil vynechanie Madridu a Ríma, napriek tomu stále vedie v bodovaní "Race 2017". Švajčiar má tohtoročnú zápasovú bilanciu 19:1, jeho zatiaľ najlepší vstup bol v sezóne 2005 - 35:1.

Jedinú tohtoročnú prehru utrpel 1. marca od Rusa Jevgenija Donského v osemfinále v Dubaji v SAE, pričom nevyužil tri mečbaly. Federer má na konte 91 trofejí vo dvojhre. Vlani účelovo úplne vypustil druhú polovicu sezóny, dával si dokopy operované koleno a háklivý chrbát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Federer čoskoro oznámi, či bude hrať na Roland Garros