Serena po prvý raz v kariére senzačne prehrala vo Fed Cupe

Serena Williamsová.
Serena Williamsová. (Autor: AP/Elaine Thompson)
SITA|9. feb 2020 o 10:33

Predtým nečakane prehrala aj Sofia Keninová.

BRATISLAVA. Posledným účastníkom aprílového finálového turnaja Pohára federácie v maďarskej Budapešti sa stali reprezentantky Spojených štátov amerických.

Tie rozhodli na víťazstve nad Lotyškami (3:2) až v záverečnej štvorhre, v ktorej nedávna víťazka dvojhry na Australian Open v Melbourne Sofia Keninová spoločne s Bethanie Mattekovou-Sandsovou prekonali lotyšské duo Jelena Ostapenková a Anastasija Sevastovová vo dvoch setoch 6:4, 6:0.

Už v zápase predtým mohla spečatiť americké víťazstvo skúsená 38-ročná Serena Williamsová, ale proti Sevastovovej "ťahala za kratší koniec". V celkovo 15. fedcupovom dueli vo dvojhre utrpela premiérovú prehru, keď o deväť rokov mladšej súperke podľahla 6:7 (5), 6:3, 6:7 (4).

"Samozrejme, hrať proti Serene je veľmi ťažké, pretože je to veľká šampiónka. Veľmi som si to užívala," povedala 29-ročná rodáčka z Liepaje Sevastovová podľa agentúry AP.

Prvú šancu na výhru pritom Američanky premárnili už v súboji tímových jednotiek. V prvom zápase dňa Sofia Keninová nečakane nestačila na Jelenu Ostapenkovú 3:6, 6:2, 2:6.

Finálový turnaj Pohára federácie sa uskutoční od 14. do 19. apríla v Budapešti. Predstaví sa na ňom dvanásť tímov.

V predstihu mali garantovanú miestenku finalisti z roku 2019 Austrália a Francúzsko, Maďarsko ako usporiadateľ a tiež Česko, ktorému udelili voľnú kartu. Medzi oktetom krajín, ktoré si vybojovali postup z kvalifikácie, sa nachádza aj Slovensko.

Spoločne s tímom SR prenikli na podujatie aj Španielsko, Švajčiarsko, Nemecko, Belgicko, Rusko, Bielorusko a spomenuté USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Serena po prvý raz v kariére senzačne prehrala vo Fed Cupe