Favre sa nestane novým trénerom Dortmundu, Nice jeho odchod vylúčil

Lucien Favre doteraz pôsobil vo francúzskom tíme OGC Nice.
Lucien Favre doteraz pôsobil vo francúzskom tíme OGC Nice. (Autor: SITA/AP)
TASR|2. jún 2017 o 15:28

Podľa nemeckých médií by sa novým trénerom Dortmundu mohol stať Giovanni van Bronckhorst.

NICE. Francúzsky futbalový klub OGC Nice rezolútne odmietol možnosť, že by Borussii Dortmund uvoľnil trénera Luciena Favreho. Víťaz Nemeckého pohára sa po sezóne rozlúčil s koučom Thomasom Tuchelom a médiá špekulovali, že by sa jeho nástupcom mohol stať práve Favre.

"Raz a navždy vylučujeme jeho odchod. Toto rozhodnutie je pevné a nemenné," uviedlo vedenie Nice vo svojom vyhlásení. Podľa neho Favre akceptoval stanovisko klubu, aby nerokoval s Dortmundom.

Švajčiarsky kouč, ktorý v minulosti trénoval v najvyššej nemeckej súťaži Herthu Berlín či Borussiu Mönchengladbach, priviedol v skončenej sezóne Nice k tretiemu miestu v Ligue 1.

Podľa predstaviteľov Nice bolo logické, že ich tréner zaujme zástupcov "špičkových európskych klubov ako je Borussia Dortmund," no blížiaci sa štart predsezónneho kempu (19. júna) a športové faktory zatienili potenciálny finančný zisk, aký by prinieslo uvoľnenie Favreho.

Jeho kontrakt s Nice vyprší v roku 2019.

Podľa nemeckých médií by na uvoľnenú stoličku v Dortmunde mohol zasadnúť doterajší kormidelník 1. FC Kolín Peter Stöger alebo kouč holandského šampióna Feyenoord Rotterdam Giovanni van Bronckhorst.

Takýto futbal predvádzali hráči Nice pod vedením Favreho v uplynulej sezóne:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Favre sa nestane novým trénerom Dortmundu, Nice jeho odchod vylúčil