Fauly Ružičku potopili Třinec, vlastní fanúšikovia mu nadávali

Ružička pôsobil v minulosti aj v drese Spartaku Moskva.
Ružička pôsobil v minulosti aj v drese Spartaku Moskva. (Autor: TASR)
SITA|13. apr 2015 o 16:28

Smutným hrdinom nedeľňajšieho druhého finálového duelu play-off českej hokejovej extraligy sa stal slovenský útočník Štefan Ružička z domáceho mužstva HC Oceláři Třinec.

TŘINEC. Tridsaťročný rodák z Nitry totiž svojou nedisciplinovanosťou "stiahol" spoluhráčov ku dnu, keď sa v záverečnej tretine nechal dvakrát vylúčiť a hostia z Litvínova ponúknuté presilovky v oboch prípadoch pretavili na gól.

Medzi vylúčeniami navyše nepremenil šancu na vyrovnanie. Ružička sa priestupkov dopustil v útočnom pásme. V ďalšom priebehu Třinec už len skorigoval a po dvoch dueloch prehráva v sérii 0:2 na zápasy.

Ďalšie dve stretnutia sa uskutočnia v Litvínove.

Domácich priaznivcov konanie slovenského krídelníka nahnevalo a počas duelu ironicky vyvolávali jeho meno. Málo nebolo ani hanlivých slov na adresu Ružičku.

"Reakcia publika nebola veľmi povzbudivá. Diváci sa vyjadrili, no my potrebujeme ich podporu. Väčšinu duelu nás hlasivky priaznivcov hnali dopredu, no úlohu zohrali aj emócie. So Štefanom, samozrejme, budeme hovoriť. Mrzí nás, že tie vylúčenia prišli, my sme oslabenia nezvládli a dovolili Litvínovu, aby sa dostal do vedenia," zhodnotil kouč Třinca Václav Varaďa.

Správu priniesol portál iSport.cz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Fauly Ružičku potopili Třinec, vlastní fanúšikovia mu nadávali