Farkas sa po dopingu súpera posunul na celkové desiate miesto

Slovák Vincent Farkas.
Slovák Vincent Farkas. (Autor: TASR)
SITA|20. aug 2016 o 18:14

O suspendácii Tarnovského do doriešenia prípadu rozhodla Medzinárodná kanoistická federácia na základe nepriaznivého analytického nálezu pri predsúťažnej kontrole.

RIO DE JANEIRO. Moldavský rýchlostný kanoista Sergej Tarnovskij pre doping prišiel o bronzovú medailu, ktorú si na OH v Riu de Janeiro vybojoval v utorok v disciplíne C1 na 1000 m.

Pre slovenského reprezentanta Vincenta Farkasa z toho vyplýva, že v celkovom poradí sa posunie z 11. na 10. miesto. O suspendácii 19-ročného S. Tarnovského do doriešenia prípadu rozhodla Medzinárodná kanoistická federácia (ICF) na základe nepriaznivého analytického nálezu pri predsúťažnej kontrole.

"Mám informáciu, že už je to hotová vec. Vincent sa posunul na desiate miesto. Moldavčan neprešiel cez antidopingovú kontrolu. Pre rýchlostnú kanoistiku je to síce nepríjemné, ale keď niekto bojuje nečestným spôsobom, je dôležité, aby sa to ukázalo. Umiestnenie Vincenta aj v tomto svetle považujem za výborné," povedal Farkasov tréner Slavomír Kňazovický pre agentúru SITA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Farkas sa po dopingu súpera posunul na celkové desiate miesto