Fanúšikovia LA Galaxy vypískali Beckhama

David Beckham
David Beckham (Autor: AP)
SITA|20. júl 2009 o 11:35

Fanúšikovia amerického futbalového klubu Los Angeles Galaxy dali ešte pred rokom oslavovanému Davidovi Beckhamovi veľmi jasne najavo, že po predĺženom európskom hosťovaní.

CARSON. Fanúšikovia amerického futbalového klubu Los Angeles Galaxy dali ešte pred rokom oslavovanému Davidovi Beckhamovi veľmi jasne najavo, že po predĺženom európskom hosťovaní v AC Miláno stratil ich sympatie. V nedeľu nastúpil stredopoliar anglickej reprezentácie na exhibičný duel Galaxy práve s "rossoneri" (2:2). Vypočul si nepriateľské pokriky, prečítal ironické odkazy na transparentoch a v prestávke medzi polčasmi sa dostal do konfrontácie s mimoriadne dotieravým fanúšikom.

Beckham si milánskym angažmánom mal vyplniť prestávku medzi sezónami v MLS, ale napokon sa jeho hosťovanie po zdĺhavých rokovaniach predĺžilo na 5 mesiacov a do nového ročníka severoamerickej súťaže, ktorý bude pravdepodobne aj jeho posledným, zasiahol až v júli v stretnutí s New York Red Bulls. "Nie, nie som sklamaný. Vôbec sa ma to nedotklo.

Všetci ľudia vás nemôžu mať radi," popísal svoje pocity po zápase Beckham. Na tribúnach štadióna v Carsone sa objavili na konto hráča s číslom 23 nápisy ako "Prac sa domov, podvodník!", "23: Kajaj sa!", "Hej, Becks, boli sme pred tebou, budeme po tebe, budeme napriek tebe!" alebo "Si zlo... alebo konáš zlo?". Po prvej štyridsaťpäťminútovke adresát odkráčal k sektoru, kde sedia diváci známi ako L.A. Riot Squad, a s jedným z nich si na diaľku vymieňal názory. "Jeden chlapík vravel niečo, čo nebolo veľmi pekné. Prišiel som za čiaru a zakričal som na neho, aby sa upokojil a prišiel mi podať ruku. A on preskočil bariéru," priblížil Beckham. K podaniu rúk však neprišlo, polícia vulgárneho priaznivca zadržala.

Stále menej populárna anglická akvizícia potom v druhom polčase umlčala publikum futbalovou rečou - rohovým kopom na hlavu Bryana Jordana, ktorý vyrovnal na konečných 2:2. V 75. min ho tréner Bruce Arena vystriedal, z hľadiska sa ozývala zmes potlesku a bučania...

Výsledok:

Los Angeles Galaxy - AC Miláno 2:2 (1:1)

Góly: 30. Gordon, 75. Jordan - 16. Thiago Silva, 61. Inzaghi

Nachádzate sa tu:
Domov