Fabregas sa bráni, Hortona vraj neopľul

SITA|19. mar 2009 o 13:08

Kapitán futbalistov Arsenalu Londýn Cesc Fabregas odmietol obvinenie, že po utorkovom štvrťfinálovom zápase Anglického pohára - FA Cupu s Hull City opľul pri ceste tunelom.

LONDÝN. Kapitán futbalistov Arsenalu Londýn Cesc Fabregas odmietol obvinenie, že po utorkovom štvrťfinálovom zápase Anglického pohára - FA Cupu s Hull City opľul pri ceste tunelom asistenta trénera hostí Briana Hortona. Na svojich slovách bude Španiel trvať aj pred disciplinárnou komisiou Anglickej futbalovej asociácie (FA), ak ho pozve na výsluch. "Nemám čo skrývať a za čo sa hanbiť. Celá záležitosť je jednoduchá, asistenta trénera Hullu som neopľul," povedal Fabregas pre denník Sun.

Obvinenie vyšlo z úst trénera Hullu Phila Browna, ktorý povedal: "Opľul môjho asistenta v tuneli. A to má byť kapitán. Verím, že je na seba hrdý. Napľul mu na nohu."

Španielsky stredopoliar na štvrťfinálový zápas nenastúpil, od 21. decembra sa zotavuje zo zranenia po zákroku jeho krajana Xabiho Alonsa. "Nikdy v živote som nikoho neopľul. Považujem to za nechutný zvyk. Prečo by som to mal robiť po stretnutí, v ktorom som ani nehral? Po jeho skončení som na ihrisku oslavoval postup so svojimi spoluhráčmi, ale prisahám, že som nespravil nič zlé," reagoval Fabregas.

FA sa musí záležitosťou zaoberať v prípade, že Hull podá oficiálnu sťažnosť, alebo ak sa incident spomína v rozhodcovskej správe o stretnutí. Na pravdivosti Fabregasových slov nepridalo video zverejnené na stránke YouTube, ktoré ho zachytáva pri tom, ako pľuje na Michaela Ballacka v zápase Ligy majstrov z roku 2005 proti Bayernu Mníchov. Aj napriek tomuto dôkazu hráč tvrdí: "Pamätám si ten incident veľmi jasne. Bolo to pred štyrmi rokmi, pustil som sa do neho a kričal som, ale neopľul som ho."

Nachádzate sa tu:
Domov