Vonku bolo aj 40 stupňov. Verstappen ovládol všetky tréningy v Sachíre

Max Verstappen.
Max Verstappen. (Zdroj: TASR/AP)
SITA|27. mar 2021 o 16:15

Ide o prvé podujatie nového ročníka.

SACHÍR. Všetky tri tréningy pred kvalifikáciou na Veľkú cenu Bahrajnu, prvé podujatie nového ročníka svetového šampionátu formuly 1, ovládol Holanďan Max Verstappen.

Jazdec tímu Red Bull posilnil svoje šance získať pole position do nedeľňajších pretekov. Dosiaľ 23-ročný Holanďan štartoval z prvej pozície do pretekov F1 len trikrát, hoci má na konte už desať víťazstiev.

V záverečnom sobotňajšom tréningu Verstappen v horúcom počasí zdolal úradujúceho majstra sveta Brita Lewisa Hamiltona (Mercedes) o 739 tisícin sekundy, o 1,006 s zaostal Francúz Pierre Gasly na Alpha Tauri.

Až štvrtý bol druhý jazdec Mercedesu Fín Valleri Bottas (+1,278). Kvalifikácia sa v Sachíre uskutoční v sobotu večer po západe slnka, keď sa očakáva o čosi chladnejšie počasie. Tréningy sprevádzali takmer 40-stupňové teploty.

Do sezóny 2021 vstupuje ako najväčší favorit obhajca titulu Lewis Hamilton. Tridsaťšesťročný Brit je už teraz držiteľom historického rekordu v počte víťazných pretekov (95) aj pole position (98) na štarte.

Najviac však túži po ôsmom titule majstra sveta, ktorý by sa dostal na líderskú pozíciu histórie pred Nemca Michaela Schumachera.

Teória pravdepodobnosti vzhľadom na skvelú výkonnosť Hamiltona v ostatných sezónach (šesť titulov za sedem rokov) predpokladá, že už skôr ako v polovici nadchádzajúcej sezóny by sa mal dostať za hranicu 100 víťazstiev a 100 líderských pozícií na štarte pretekov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Vonku bolo aj 40 stupňov. Verstappen ovládol všetky tréningy v Sachíre