Hamilton je frustrovaný a sťažuje sa. Chce preč z Mercedesu, myslí si šampión

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|22. apr 2022 o 16:50

Sedemnásobný majster sveta F1 prežíva zlú sezónu.

BRATISLAVA. „Dostali ste ma do veľmi ťažkej pozície,“ hlásil s hnevom do vysielačky Lewis Hamilton, keď mieril do cieľa poslednej veľkej ceny v Austrálii.

Štvrté miesto nebolo to, v čo dúfal, pritom ešte mal veľké šťastie, že vyťažil z problémov súperov, ktorí preteky ani nedokončili.

Hamilton je najvýraznejšou postavou poslednej dekády vo formule 1, prekonal mnoho rekordov Michaela Schumachera, možno je aj najlepším pilotom v histórii. Má sedem titulov majstra sveta. Svoj status budoval postupne a patrí medzi legendy športu. 

Lenže po vstupe do sezóny prežíva krízu. Tímu Mercedes sa nedarí, Hamilton je frustrovaný, z pretekov nemá radosť. Rýchlejší od neho je aj tímový kolega George Russell.

V podobnej pozícii nebol roky. Už ako nováčik v sezóne 2007 dokázal v prvých deviatich štartoch zakaždým skončiť na pódiu. Tento bol v prvej trojke raz, ale na najrýchlejších stále výrazne stráca. A zatiaľ nič nenaznačuje, že by sa to v blízkej dobe mohlo zmeniť. 

Víťazstvo je mimo našich síl

Mercedes vo formule 1 víťazil od začiatku hybridnej éry. Lenže po zmene pravidiel v tejto sezóne o svoju pozíciu prišiel. 

„Potrebujeme nejaké zlepšenia a musíme mať pritom podporu všetkých strán. Je dôležité, aby sme skúsili všetko, čo sa dá, aby sme ukázali, že stále máme hlad po víťazstvách a snažíme sa ísť neustále na maximum,“ vravel Hamilton pre Sky. 

Najradšej by bol, ak by mal k dispozícii vylepšený monopost už tento víkend na Veľkej cene Emilia Romagna. Ale to je skôr jeho želanie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Hamilton je frustrovaný a sťažuje sa. Chce preč z Mercedesu, myslí si šampión