Exhibícia na počesť Mandelových narodenín

SITA|12. júl 2007 o 18:19

ZÜRICH 12. júla (SITA, AP) - Bývalá brazílska futbalová hviezda Pelé a súčasná "superstar" Samuel Eto'o budú stáť na čele svojích tímov, ktoré sa v exhibičnom zápase na počesť 89. narodenín Nelsona Mandelu ...

ZÜRICH 12. júla (SITA, AP) - Bývalá brazílska futbalová hviezda Pelé a súčasná "superstar" Samuel Eto'o budú stáť na čele svojích tímov, ktoré sa v exhibičnom zápase na počesť 89. narodenín Nelsona Mandelu postavia 18. júla na štadióne Newlands Stadium v Kapskom Meste proti sebe. Vzdať hold populárnemu politikovi, dlhoročnému prezidentovi Juhoafrickej republiky príde viac ako 50 hráčov, ktorí súhlasili s účasťou na benefičnom súboji symbolicky nazvanom "90 minút pre Mandelu". Výber Afriky budú okrem kamerunského útočníka Barcelony zastupovať aj jeho krajan Francois Oman Biyik, Nigérijčan Daniel Amokachi, Ghančan Abedi Pelé, či Libérijčan George Weah. V mužstve "Zvyšok sveta" budú figurovať napr. Francúz Christian Karembeu, Holanďan Ruud Gullit. Z lavičky povedie "Afriku" domáci odborník Jomo Sono v spolupráci so Jeanom Mangom, "výber Sveta" bude koučovať dvojica Roy Hodgson a Claude Le Roy. Výťažok zo vstupného poputuje na konto Nadácie Nelsona Mandelu, pomáhajúcej mladým Juhoafričanom v chudobe. FIFA usporiadala obdobný duel aj v roku 1999, keď charizmatický mierotvorca odstúpil z postu hlavy štátu v JAR.


Zostavy

VÝBER AFRIKY

Brankári: Ezaki Badou (Maroko), Jacques Songo'o

(Kamerun)

Obrancovia: Owen Augustine Eguavoen (Nigéria), Mark Fish

(JAR), Stephen Keshi (Nigéria), Doctor Khumalo

(JAR, David Obua (Uganda), Stephen Tataw

(Kamerun), Okechukwu Uche (Nigéria)

Stredopoliari: Abedi Pelé (Ghana), Daniel Amokachi

(Nigéria), Kalusha Bwalya (Zambia), Rabah Madjer (Alžírsko), Pedro Mantorras (Angola), Phil Masinga (JAR), Francois Oman Biyik (Kamerun), Dennis Oliech (Nigéria), Samson Siasia (Nigéria)

Útočníci: Samuel Eto'o (Kamerun), Hossam Hassan (Egypt), Lomana Tresor Lualua (Kongo), George Weah (Libéria)


VÝBER SVETA

Brankári: Andoni Zubizarreta (Španielsko)

Obrancovia: Zoubaier Baya (Tunisko), Christian Karembeu

(Francúzsko), Gary Mabbutt (Anglicko), Patrick Mboma (Kamerun), Santos Muntubile (Kongo), Lucas Radebe (JAR)

Stredopoliari: Emilio Butragueno (Španielsko), Youssouf Fofana (Pobrežie Slonoviny), Julen Guerrero (Španielsko), Ruud Gullit (Holandsko), Kim Joo-sung (Južná Kórea), Leonardo (Brazília), Fernando Redondo (Argentína)

Útočníci: Ali Daei (Irán), Stephane Chapuisat (Švajčiarsko), Pele (Brazília), Ivan Zamorano (Čile), Wynton Rufer (Nový Zéland)

Nachádzate sa tu:
Domov