Guľova Plzeň dostala špeciálne povolenie, premožiteľa DAC čaká náročný súper

Adrián Guľa na lavičke Viktorie Plzeň.
Adrián Guľa na lavičke Viktorie Plzeň. (Autor: fcviktoria.cz/Martin Skála)
TASR|30. sep 2020 o 11:00

UEFA jeden zápas Európskej ligy preložila.

BRATISLAVA. Futbalisti Viktorie Plzeň nastúpia vo štvrtkovom zápase play off Európskej ligy UEFA 2020/2021 na pôde Hapoelu Beer Ševa.

Vzhľadom na mimoriadne prísne opatrenia súvisiace s pandémiou koronavírusu mohli odcestovať do Izraela len na základe špeciálneho povolenia.

Zverenci slovenského trénera Adriána Guľu, medzi nimi aj jeho krajan Miroslav Káčer, absolvovali pred odletom povinné testy s negatívnym výsledkom.

"Z hotela môžeme ísť len na tréning a na druhý deň na zápas. Všetky mítingy prebehnú online, aby sa ľudia z klubu medzi sebou nestretli. Ide o tlačové konferencie, organizačné a bezpečnostné porady," priblížil pre portál iDnes.cz hovorca Viktorie Václav Hanzlík.

Guľa: Máme kvalitu, aby sme zápas zvládli

Výprava českého tímu nepríde do styku s nikým, v deň zápasu neabsolvuje ani tradičnú prechádzku, hráči sa rozcvičia na hoteli.

Izrael totiž patrí ku krajinám najviac postihnutým pandémiou. V oblastiach, kde je situácia najvážnejšia, platí zákaz vychádzania do vzdialenosti pol kilometra od bydliska.

Plzeň sa na play off naladila nedeľným víťazstvom 4:1 nad Brnom, po piatich kolách figuruje v ligovej tabuľke na 3. priečke za dvojicou pražských rivalov Spartou a Slaviou.

"Vyváženosť mužstva, sila tímu a pripravenosť hráčov je super. Je podstatné, aby bol každý maximálne pripravený a chlapci ukázali, že sú. Verím, že keď budeme takíto tímoví a pracovití, tak máme kvalitu na to, aby sme zvládli najbližší zápas, ktorý je pred nami," citoval Guľu klubový web.

Premožiteľ DAC nastúpi v Lisabone

Posledný krok od účasti v skupinovej fáze delí aj druhého českého zástupcu Slovan Liberec, ktorého dres si oblieka dvojica slovenských legionárov Martin Koscelník a Jakub Hromada. V ceste im stojí APOEL Nikózia.

Obranca Ľubomír Šatka by mal s kapitánskou páskou na rukáve viesť v súboji na pôde belgického Royalu Charleroi futbalistov Lechu Poznaň.

Osemfinalista uplynulého ročníka Európskej ligy LASK Linz, ktorý v 3. predkole deklasoval lídra najvyššej slovenskej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda 7:0, sa predstaví na ihrisku Sportingu Lisabon.

UEFA musela zápas preložiť

Stretnutie FC Bazilej - CSKA Sofia povedú slovenskí rozhodcovia. Hlavnému Ivanovi Kružliakovi budú na Štadióne sv. Jakuba asistovať krajania Tomáš Somoláni a Branislav Hancko.

Arménsky klub Ararat Armenia nemôže odohrať duel proti Crvenej Zvezde Belehrad na svojom štadióne.

Pre prebiehajúci vojenský konflikt medzi Arménskom a susedným Azerbajdžanom preložila Európska futbalová únia (UEFA) zápas na neutrálnu pôdu na Cyprus. Stretnutie sa uskutoční v Nikózii.

Play off Európskej ligy sa hrá na jeden zápas, úspešnejší tím postúpi do skupinovej fázy súťaže. Jej žreb prebehne v piatok 2. októbra o 13.00 h v Nyone.

Program play off Európskej ligy UEFA 2020/2021:

17.30 CFR Kluž - KuPS Kuopio

19.00 Ararat Armenia - CZ Belehrad /hrá sa v Nikózii/

19.00 Dinamo Záhreb - Flora Tallinn

19.00 Royal Charleroi - Lech Poznaň

19.00 Slovan Liberec - APOEL Nikózia

19.00 Malmö FF - CF Granada

19.00 Rosenborg Trondheim - PSV Eindhoven

19.30 Hapoel Beer Ševa - Viktoria Plzeň

20.00 FK Sarajevo - Celtic Glasgow

20.00 Standard Liége - MOL Fehérvár

20.00 Dinamo Brest - Ludogorec Razgrad

20.00 FC Kodaň - HNK Rijeka

20.00 Legia Varšava - FK Karabach

20.30 Young Boys Bern - FK Tirana

20.30 FC Dundalk - KÍ Klaksvík

20.30 FC Bazilej - CSKA Sofia

20.45 AEK Atény - VfL Wolfsburg

20.45 Glasgow Rangers - Galatasaray Istanbul

21.00 Sporting Lisabon - LASK Linz

21.00 Rio Ave - AC Miláno

21.00 Tottenham Hotspur - Maccabi Haifa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Guľova Plzeň dostala špeciálne povolenie, premožiteľa DAC čaká náročný súper