Rím zažil jeden horší polčas ako druhý. United predviedol výkon sezóny

Momentka zo zápasu AS Rím - Manchester United.
Momentka zo zápasu AS Rím - Manchester United. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|30. apr 2021 o 11:00

V druhom polčase prevalcovali domácich.

RÍM. Prvý finalista Európskej ligy je už takmer istý.

Hráči Manchester United si v prvom zápase poradili s AS Rím suverénne 6:2 a odveta v  Taliansku už bude zrejme iba formalitou.

Manchester United - AS Rím 6:2 (1:2)

Góly: 9. a 70. Fernandes (druhý z 11 m), 48. a 64. Cavani, 75. Pogba, 86. Greenwood - 15. Pellegrini (z 11 m), 34. Džeko.

ŽK: Pogba - Villar, Smalling

Rozhodoval: del Cerro Grande (Šp.)

United: de Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred (83. Matič) - Rashford (76. Greenwood), Fernandes (90. Mata), Pogba - Cavani

AS: Lopez (28. Mirante) - Smalling, Cristante, Ibanez - Karsdorp, Diawara, Veretout (5. Villar), Spinazzola (37. Peres) - Pellegrini, Mchitarjan - Džeko

Striedania si vyčerpali hneď v úvode

Tréner Paulo Fonseca pôsobil bezradne. Už v prvom polčase mu plány skrížili zranenia, keď musel až trikrát nútene striedať. To znamenalo, že po prestávke nemohol pristúpiť k zmene na ihrisku.

Už v 5. minúte musel skončiť Jordan Veretout, namiesto ktorého prišiel Villar, po necelej polhodine hry sa pre zranenie ramena Paua Lopeza dostal do hry náhradný brankár Mirante a v 37. minúte zišiel z ihriska aj Leonardo Spinazzola, ktorý prenechal miesto Peresovi.

Spinazzola odišiel len pár minút po tom, ako začal jednu z najkrajších akcií zápasu, na konci ktorej bol Edin Džeko a zvyšoval na 2:1 pre AS Rím.

Druhý polčas už bol jednoznačne v réžii United. Hráči AS domácim nestíhali a prehrali 0:5.

"Odohrali sme dobrý prvý polčas, v druhom sme však neexistovali. Je veľmi ťažké vysvetliť, ako môže rovnaké mužstvo pôsobiť tak dobre prvú polovicu zápasu a tak odlišne druhú," hodnotil zápas tréner AS Rím Fonseca pre SkySports.

Hviezdou veterán Cavani

United sa vypláca jesenný príchod skúseného Edinsona Cavaniho.

Tridsaťštyriročný útočník sa presadil dvakrát a zaokrúhlil svoj počet zásahov v európskych súťažiach na 50. Zároveň sa v tejto sezóne presadil už v štyroch rôznych súťažiach.

"Vieme, že máme kreatívnych hráčov, ktorí vedia premieňať dôležité príležitosti. Všetko je to o tom, dostávať ich do tých správnych pozícií. Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Paul Pogba, Edinson Cavani, všetci sú schopní premieňať šance. To dnes spôsobilo rozdiel," vysvetlil príčiny úspechu tréner United Ole Gunnar Solskjaer.

Druhý tím anglickej Premier League napodobnil Real Madrid, ktorý v semifinále európskej súťaže skóroval šesťkrát. Bolo to však ešte v máji 1964 proti FC Zürich.

"Som veľmi spokojný s tým, ako sme dnes zareagovali na nepriaznivý stav. Druhý polčas bol z našej strany naozaj dobrý," uznal nórsky kouč, ktorému sa môže podariť priviesť svojich zverencov do finále na piaty pokus.

V rôznych súťažiach štyrikrát neprešiel cez brány semifinále v uplynulých dvoch sezónach.

Rimania sú v domácej Serie A na siedmom mieste a hrozí im neúčasť v európskych súťažiach v budúcej sezóne. Solskjaer si aj preto uvedomuje, že dvojzápas ešte nie je na konci:

"Predviedli sme dobrú robotu, ale ešte nie je ukončená. Vieme, že kvalita je aj na strane súpera."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Rím zažil jeden horší polčas ako druhý. United predviedol výkon sezóny