Tréner ho nechce vidieť. Dunajská Streda suspendovala Pačindu

Erik Pačinda.
Erik Pačinda. (Autor: TASR)
Sportnet|1. okt 2018 o 14:50

Reprezentant naznačil, že chce prestúpiť.

DUNAJSKÁ STREDA. Slovenský futbalový klub DAC Dunajská Streda suspendoval na jeden týždeň slovenského reprezentačného útočníka Erika Pačindu. Informoval o tom v pondelok portál ProFutbal.sk.

Pačinda sa v poslednom ligovom stretnutí v Senici, kde DAC vyhral 2:1, dostal na ihrisko z lavičky len v závere. Napriek tomu bol pri zrode víťazného gólu.

Pačinda: Možno ma nemá v láske

Nemecký tréner Peter Hyballa mu v uplynulých zápasoch krátil minutáž, napriek tomu patril Pačinda vždy ku kľúčovým hráčom DAC.

Na pondelňajšom tréningu sa 29-ročný Pačinda dozvedel, že kouč si ho neželá vidieť ani v šatni, ani na štadióne. Reagoval tak na pozápasové vyjadrenia hráča do médií.

Pre ne bývalý hráč MFK Košice na otázku, prečo hráva menej, povedal: "Neviem, možno sú v tom nejaké nezhody s trénerom, možno ma nemá veľmi v láske. O chvíľu je tu december a dúfam, že sa pohnem trošku dopredu a zmením klub."

V pondelok sa už k svojim slovám Pačinda nechcel vracať.

"S klubom sme sa dohodli, že sa ohľadom tejto témy do médií vyjadrovať nebudem. Môžem teda potvrdiť len to, že ma tréner na týždeň suspendoval. Ďalšie stretnutie by sme mali mať s klubom budúci pondelok," povedal pre portál ProFutbal.sk Pačinda.

Tréner DAC Peter Hyballa odmieta problém s Pačindom.
Tréner DAC Peter Hyballa odmieta problém s Pačindom. (Autor: TASR)

Hyballa tvrdil, že nemajú nezhody

Hyballa po zápase proti Senici odmietol, že má s Pačindom nezhody. "Nie je medzi nami žiadne napätie. Jednoducho máme šesť kvalitných útočníkov," reagoval.

"V Senici sme sa rozhodli pre Divkoviča, ktorý je lepšie použiteľný pre nábehy z hĺbky poľa. Pačinda je skôr driblérom. Baya sme potrebovali najmä na vysoké lopty, keďže vo všeobecnosti nemáme veľmi urastené mužstvo," podotkol 42-ročný Hyballa.

"Všetci mohli vidieť, že potom prišiel na ihrisko Pačinda a vybavil víťazný gól. Možno bude hrať nabudúce po boku Tretiakova. Konkurencia v tíme je vždy vítaná," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tréner ho nechce vidieť. Dunajská Streda suspendovala Pačindu