Jirka sa presadil v Španielsku, pôjde v stopách legendárneho Dubovského

Erik Jirka.
Erik Jirka. (Autor: TASR)
Sportnet|19. júl 2021 o 09:58

Po prvej sezóne v druhej lige sa dostal do reprezentácie.

OVIEDO. Slovenský futbalista Erik Jirka definitívne prestúpil zo srbského tímu Crvena Zvezda Belehrad do španielskeho druholigového klubu Real Oviedo.

Dvadsaťtriročný útočník pôsobil v minulom ročníku v CD Mirandés. V súťaži LaLiga2 nazbieral 32 štartov a zaznamenal päť gólov a asistencií. Jeho klub skončil v strede tabuľky na 10. mieste, Real Oviedo malo na 13. priečke o dva body menej.

Po sezóne bol Jirka nominovaný aj do slovenskej reprezentácie na prípravu v rakúskom Windischgarstene pred EURO 2020, do užšieho výberu ho ale tréner Štefan Tarkovič nezaradil.

Jirka podpísal v Reale Oviedo dvojročný kontrakt. V zmluve majú obe strany zakotvenú aj jednoročnú opciu.

V rovnakom klube v minulosti pôsobil aj legendárny slovenský útočník Peter Dubovský, ktorý tam zamieril z Realu Madrid a dres Ovieda si obliekal až do svojej tragickej smrti v roku 2000.

Jirka prestúpil z Trnavy do Crvenej Zvezdy v zime 2019. Po polroku však odišiel na hosťovanie do Radnički Niš, ďalšiu polsezónu strávil v poľskom Gorniku Zabrze a posledný rok strávil v Španielsku. Dokopy si za belehradský klub pripísal len sedem štartov v rôznych súťažiach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Jirka sa presadil v Španielsku, pôjde v stopách legendárneho Dubovského