V Oktagone ukončil kariéru, v Amerike bude bojovať o titul

Bývalý zápasník UFC Eric Spicely bojoval aj v Oktagone.
Bývalý zápasník UFC Eric Spicely bojoval aj v Oktagone. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|17. feb 2022 o 16:37

Na športovom dôchodku nevydržal ani polrok.

BRATISLAVA. V septembri pražskému publiku oznámil, že končí kariéru.

Američan Eric Spicely po prehre so Zdeňkom Polívkom symbolicky nechal svoje rukavice uprostred klietky. To je zvyk bojovníkov, ktorí sa lúčia s kariérou.

Na konte mal presne 20 profesionálnych zápasov, ktoré však odbojoval len v štyroch organizáciách. UFC, CES, UAE a Oktagone, ktorý mal byť jeho poslednou destináciou.

Spicely však na športovom dôchodku dlho nevydržal. Vlastne, od jeho rozlúčkového zápasu neubehlo ani šesť mesiacov a v súčasnosti už má potvrdený ďalší súboj.

Američan Spicely (vpravo) po prehre s Čechom Polívkom symbolicky nechal rukavice v klietke.
Američan Spicely (vpravo) po prehre s Čechom Polívkom symbolicky nechal rukavice v klietke. (Zdroj: Oktagon MMA)

Návrat domov

Americký bojovník sa 1. apríla opäť predstaví na domácej pôde a v organizácii, kde začínal. Na podujatí CES 67 ho dokonca čaká titulový duel v strednej váhe. Jeho súperom bude Justin Sumter (8-4 MMA).

Spicely nevyhral už v štyroch súbojoch v rade, Sumter má v posledných piatich zápasoch negatívnu bilanciu 2-3. V rámci ligy CES sú však obaja celý život neporazení.

Spicely má v organizácii bezchybné skóre 10-0, Sumter tam odzápasil kvarteto duelov.

Titul strednej váhy je v CES (Classic Entertainment & Sports, pozn. red.) momentálne uvoľnený.

Ovplyvnila ho frustrácia

Niekdajší bojovník Oktagonu i americkej UFC už pred časom naznačil, že má záujem pokračovať v kariére. S odstupom času uznáva, že minuloročné rozhodnutie ukončiť kariéru bolo unáhlené.

„Stopercentne budem znova zápasiť. Bolo to skôr z frustrácie, ako iného dôvodu," uviedol pre MMA Shorties americký bojovník.

Pred zápasom som to mal niekde vzadu v hlave, ale veľmi to ovplyvnila pandemická situácia. Náš gym je ňou veľmi poznačený, tréningy sú ovplyvnené a je ťažké zohnať dostatok tréningových partnerov.

Neustále sa však každý deň pripravujem. Milujem MMA, stále trénujem s tými najlepšími. Chcem si dať jeden zápas v USA a potom by som sa rád opäť ukázal v Oktagone,“ povedal Spicely, ktorý trénuje v slávnom kanadskom Tristar gyme.

Američan tak priznal, že by v budúcnosti chcel dostať ďalšiu šancu v česko-slovenskom Oktagone, kde ale stále čaká na prvú výhru. Pred zápasom s Polívkom nestačil ani na Poliaka Naruszczku.

Práve v tomto dueli sa pritom mohol kvalifikovať do titulového súboja s Karlosom Vémolom. Promotéri od neho ako od bývalého zápasníka UFC mali veľké očakávania.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»V Oktagone ukončil kariéru, v Amerike bude bojovať o titul