Real Madrid doťahuje príchod hviezdneho Brazílčana. V Katare však nehrá

Radosť futbalistov Realu Madrid.
Radosť futbalistov Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. dec 2022 o 21:19

Mladý talent Palmeirasu môže zamieriť do Španielska.

MADRID. Na majstrovstvách sveta v Katare sa množstvo hráčov snaží zviditeľniť a zdvihnúť svoju cenu, aby boli v kurze počas blížiaceho sa zimného prestupového obdobia.

V posledných dňoch sa v médiách najčastejšie spomína meno jedného Brazílčana. Na súpiske štvrťfinalistu šampionátu by ste ho ale hľadali márne.

Endrick Felipe, len šestnásťročný ofenzívny stredopoliar Palmeirasu, je objavom sezóny brazílskej ligy. Vekovo hráč mladšieho dorastu sa dokonca presadil aj strelecky.

V októbri strelil proti Athleticu Paranaense dokonca dva góly. Stal sa historicky najmladším strelcom brazílskej súťaže, mal presne 16 rokov, tri mesiace a štyri dni.

Rekord doteraz držal Heitor, zhodou okolností bývalý hráč tímu Palmeiras, a to od decembra 1916. Mal v tom čase šestnásť rokov, 11 mesiacov a 14 dní.

Endrick tak zlomil 106-ročný rekord brazílskej ligy a stal sa hviezdou.

Podľa renomovaného novinára Fabrizia Romana sa boj o brazílsku nádej, do ktorého sa zapojili mnohé futbalové veľkokluby, pomaly končí.

Víťazom sa má stať Real Madrid, ktorý je ochotný za mladíka zaplatiť 60 miliónov eur, respektíve v prípade bonusov až 72 miliónov eur.

Pred Endrickom však stojí ešte 2,5-ročný boj o profesionálny kontrakt. V prvom tíme Palmeirasu má na konte len tri góly a jednu asistenciu. Stále bojuje o miesto v zostave.

V prípade potvrdenia prestupu si však brazílsky mládežnícky reprezentant ešte bude musieť na debut v La Lige chvíľu počkať.

Do metropoly Španielska by sa mohol presunúť najskôr až v lete 2024. Pravidlá FIFA totiž neumožňujú hráčom pod 18 rokov debutovať v kluboch z iných kontinentov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real Madrid doťahuje príchod hviezdneho Brazílčana. V Katare však nehrá