Mrzieť ju môžu tri prešľapy. Bendová dosiahla vo finále diaľky solídny výsledok

Ema Bendová
Ema Bendová (Autor: SAZ/Ján Súkup)
TASR, Sportnet|21. júl 2024 o 12:36

Sedemnásťročná atlétka sa postarala o doposiaľ tretí najlepší slovenský výsledok na ME do 18 rokov.

BANSKÁ BYSTRICA. Slovenská atlétka Ema Bendová obsadila 7. priečku v skoku do diaľky na majstrovstvách Európy do 18 rokov v Banskej Bystrici.

V nedeľnom finále predviedla výkon 584 cm už v prvej sérii. Zlato získala Švédka Evelina Olssonová za 635 cm.

Bendová v nedeľu dokázala preniknúť do užšej osmičky v rámci 12-členného finále, do ktorého sa prebojovala po vylepšení osobného rekordu na 595 cm v sobotňajšej kvalifikácii.

Členka NAŠA Športová Akadémia začala finále vyrovnanými pokusmi, postupne skočila 584, 569 a 582 cm. V nasledujúcich troch skokoch však mala prešľap.

Bendovej umiestnenie je doposiaľ tretí najlepší slovenský výsledok na prebiehajúcom šampionáte po prvenstve Laury Frličkovej (100 m prekážok) a bronze Petry Kusej (chôdza na 5000 m).

VIDEO: Ema Bendová hodnotí výkony na ME U18

"Mám také zmiešané pocity z tejto súťaže. Na jednej strane som veľmi rada za 7. miesto, lebo kebyže mi niekto povedal pred súťažou, že budem siedma, tak by som mu možno ani neuverila, keďže som bola v štartovacej listine na 22. – 23. mieste.

Na druhej strane som však chcela dnes skočiť šesť metrov, čo sa mi nepodarilo pre prešľapy. Nevedela som trafiť dosku tak ako som mala. Takže sú to zmiešané pocity, ale celkovo som rada za siedme miesto, také isté ako na EYOF-e v Banskej Bystrici, takže mi to tu je asi súdené," povedala Bendová.

Mladá slovenská diaľkarka mala po prvej sérii na konte kvalitný zaisťovací pokus, no súťaž uzavrela troma prešľapmi.

"Myslím si, že dva najdlhšie moje pokusy boli štvrtý a piaty, tie boli určite nad šesť metrov. Mám to v tých nohách, len musím všetko trafiť tak ako má byť. Čo sa dnes nestalo. Dúfam, že v hale alebo na budúci rok v lete to vyjde. Mala som tých 584 cm z prvého pokusu najlepších, myslela som si, že to na užšie finále bude stačiť. Netušila som pred pretekmi, že by som mohla ísť do užšieho finále, takže som rada aj za siedme miesto.

Akonáhle som mala istotu užšieho finále, tak som začala riskovať, a tak to aj potom vyzeralo. Myslím si, že na takýchto podujatiach sa nič iné ani nedá robiť. Chceli sme totiž skočiť šesť metrov, preto sme začali riskovať. Som smutná, že to nevyšlo, ale dúfam, že to vyjde niekedy inokedy," vyjadrila nádej Bendová.

K osobnému rekordu 595 cm zo semifinále Ema povedala: "Tých 5 cm už nie je veľa do tých šiestich metrov, takže som šťastná, že aspoň ten osobný rekord v Banskej Bystrici padol. Nemôžem povedať nič zlé, len som trošku sklamaná, že šestka vo finále nepadla. Raz to však padne, ja tomu verím."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Mrzieť ju môžu tri prešľapy. Bendová dosiahla vo finále diaľky solídny výsledok