Dvadsaťjednotka nesplnila cieľ, Barmoš zrejme končí

SITA|11. sep 2008 o 11:48

BRATISLAVA 11. septembra (SITA) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov, ktorá v 7. kvalifikačnej skupine o postup na ME 2009 v tejto vekovej kategórii so ziskom 10 bodov z ôsmich zápasov obsadila ...

BRATISLAVA 11. septembra (SITA) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov, ktorá v 7. kvalifikačnej skupine o postup na ME 2009 v tejto vekovej kategórii so ziskom 10 bodov z ôsmich zápasov obsadila v konečnej tabuľke nepostupové 3. miesto, nesplnila cieľ a táto skutočnosť sa podľa všetkého podpíše aj pod ďalší osud hlavného trénera Jozefa Barmoša, ktorému po skončení kvalifikačného cyklu - oficiálne na konci roku 2008 - končí zmluva so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ). Podľa agentúry SITA by sa novým kormidelníkom reprezentácie do 21 rokov mal stať Boris Kitka, člen podporného tímu A-mužstva SR a bývalý kormidelník Slovana Bratislava.

Prezident SFZ František Laurinec však tvrdí, že meno Barmošovho údajného nástupcu je iba predmetom typickej zákulisnej "šuškandy", ktorá sprevádza každú skončenú kvalifikáciu. "Šíreniu týchto tzv. zaručených správ nemôžem zabrániť a nechcem ich ani verejne komentovať," zdôraznil Laurinec a dodal: "Trénerovi Barmošovi sa teraz riadne skončí zmluva a zatiaľ nemáme v úmysle ju predlžovať. O jeho prípadnom novom kontrakte budeme ešte hovoriť."

Podľa šéfa SFZ sa komplexným hodnotením vystúpenia slovenskej dvadsaťjednotky na Islande (1:1) i v celej kvalifikácii ME 2009 bude vedenie zväzu zaoberať v najbližšom možnom čase. "Samozrejme, čakali sme v kvalifikácii viac ako 3. miesto, lebo v tomto mužstve pôsobili aj hráči, ktorí pravidelne hrajú Corgoň ligu a v záverečnej fáze im prišli pomôcť dokonca aj mladí legionári zo zahraničných klubov. Robiť však nejaké striktné závery je však podľa mňa úplne zbytočné a predčasné. K účinkovaniu dvadsaťjednotky v kvalifikácii sa ešte určite vrátime," pripomenul Laurinec.


Nachádzate sa tu:
Domov