Ďurica si zranil koleno, Bero sa vrátil na ihrisko po dvoch mesiacoch

Pred odchodom do Turecka si Ján Ďurica (vpravo) obliekal dres Lokomotivu Moskva.
Pred odchodom do Turecka si Ján Ďurica (vpravo) obliekal dres Lokomotivu Moskva. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. feb 2017 o 07:37

Ján Ďurica si v ligovom dueli proti Alanyasporu zranil ľavé koleno. Vyšetrenie magnetickou rezonanciou odhalilo poškodenie väzov.

TRABZON. Pondelkový návrat Matúša Bera v službách tureckého Trabzonsporu do súťažného diania po takmer dvojmesačnej absencii nezostal z pohľadu fanúšikov slovenskej futbalovej reprezentácie bez škvrny.

V domácom ligovom dueli proti Alanyasporu (0:0) sa totiž zranil jeho spoluhráč a krajan Ján Ďurica.

Skúsený 35-ročný stopér musel odstúpiť v 14. minúte zápasu, vyšetrenie magnetickou rezonanciou podľa klubového webu odhalilo poškodenie väzov ľavého kolena.

Stabilný člen základnej zostavy tímu Slovenska do 21 rokov, Bero, v pondelok nastúpil v 77. minúte, o osem minút neskôr dostal žltú kartu.

V drese klubu z Trabzonu sa predstavil prvýkrát od 22. decembra. Po tom, čo získal miesto v základnej zostave, ho pribrzdili problémy s pravým kolenom a následná artroskopická operácia.

Stredopoliar a bývalý hráč AS Trenčín by nemal chýbať v nominácii českého trénera slovenskej reprezentácie do 21 rokov Pavla Hapala na júnové majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie v Poľsku.

Trabzonspor sa po výsledkovo nevýraznej prvej polovici ročníka šplhá nahor tabuľkovým poradím tureckej Süper Lig.

V kalendárom roku 2017 v najvyššej domácej súťaži dosiaľ nenašiel premožiteľa, z ostatných piatich súbojov zvíťazil v štyroch a po 21. kole má na konte 31 bodov (bilancia 9-4-8). Na tretieho v poradí, istanbulský Galatasaray, má deväťbodové manko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ďurica si zranil koleno, Bero sa vrátil na ihrisko po dvoch mesiacoch