Duo Šupler - Marcel Hossa v Rige úspešné

SITA|16. sep 2008 o 15:26

RIGA 16. september (SITA) - Po pondelkovom víťazstve Dinama Riga nad Torpédom Moskva (4:1) je domáci tím druhý v celkovej tabuľke Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) so 14 bodmi, len bod za vedúcim Lokomotivom ...

RIGA 16. september (SITA) - Po pondelkovom víťazstve Dinama Riga nad Torpédom Moskva (4:1) je domáci tím druhý v celkovej tabuľke Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) so 14 bodmi, len bod za vedúcim Lokomotivom Jaroslavľ, a jeho útočník Marcel Hossa vedie tabuľku strelcov so 7 gólmi a v kanadskom bodovaní je s bilanciou 10 bodov (7+3) druhý bod za Danisom Zaripovom z Kazane.

Tréner "dinamovcov" Július Šupler komentoval sériu troch víťazných zápasov, ktoré odohrali jeho zverenci doma: "Neboli sme samozrejme pred sériou domácich zápasov takí optimisti, aby sme verili, že v nich dosiahneme tri víťazstvá v riadnom hracom čase a teda deväť bodov. Navyše súperi boli silní. Veď každý z trojice súperov HK MVD Balašichi, Atlant Mytišči a Torpedo Moskva dokázal víťaziť aj na ihriskách súperov. Opäť sa výborne darilo Edgarovi Masaľskisovi v bránke. Postavil som ho, aj keď deň predtým odchytal ťažký zápas proti Atlantu bez inkasovaného gólu. Pokiaľ sa brankárovi darí, nemá zmysel ho meniť," skonštatoval bývalý kouč slovenskej reprezentácie. V sérii troch víťazných zápasov sa darilo aj útočníkovi Dinama Riga Marcelovi Hossovi, ktorý si pripísal 6 bodov za 4 góly a 2 asistencie. Pre hokejový portál AllHockey.ru porovnal svoju uplynulú sezónu v NHL, v ktorej zaznamenal v 50 zápasoch 8 bodov, s práve prebiehajúcou sezónou v KHL, v ktorej má na konte po ôsmich zápasoch už 10 bodov: "Neviem, či sa góly strieľajú ľahšie tu alebo v NHL. Každopádne v Rige som jedným z lídrov tímu. A hoci štýl hokeja, ako aj úroveň oboch líg sa porovnávať nedá, rovnako sa góly ľahko strieľajú všade tam, kde mám dobrých spoluhráčov, ktorí tvoria jeden tím. A práve takúto hráčsku partiu sa podarilo vytvoriť u nás v Rige," poznamenal zverenec trénera Šuplera. "Nepremýšľam nad svojím umiestnením v štatistikách strelcov či kanadského bodovania. Jednoducho chcem odviesť v každom zápase stopercentný výkon a robiť dobre svoju prácu. Najdôležitejšie je pre mňa hrať tak, aby mužstvo zvíťazilo."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Duo Šupler - Marcel Hossa v Rige úspešné