Duo Blacková - Huberová s istotou práva účasti na MS WTA Tour

SITA|17. aug 2007 o 12:36

ST. PETERSBURG 17. augusta (SITA) - Prvou dvojicou tenistiek, ktorá si na základe tohtoročných výsledkov v predstihu zabezpečila právo účasti v súťaži štvorhry na MS WTA Tour (Madrid - Recinto Ferial ...

ST. PETERSBURG 17. augusta (SITA) - Prvou dvojicou tenistiek, ktorá si na základe tohtoročných výsledkov v predstihu zabezpečila právo účasti v súťaži štvorhry na MS WTA Tour (Madrid - Recinto Ferial Casa De Campo, celková dotácia 3 milióny USD aj s dvojhrou, tvrdý povrch v hale), sa stali Cara Blacková zo Zimbabwe a Liezel Huberová, ktorá už reprezentuje USA (predtým Juhoafrická republika). Tento tandem stihol počas aktuálnej sezóny nazbierať už 5170 bodov v hodnotení deblovej časti Race to the Sony Ericsson Championships. Blacková a Huberová majú o 1682 bodov viac ako priebežne druhé v poradí, Američanka Lisa Raymondová a Austrálčanka Samantha Stosurová (3488 b.).

Jednoznačné deblové špecialistky Blacková a Huberová, ktoré tento rok zhodne ešte ani raz nehrali dvojhru, si v roku 2007 už pripísali 6 triumfov, vrátane Australian Open a Wimbledonu. Dvadsaťosemročná rodáčka z Harare Blacková, ktorá je momentálne aj líderkou dlhodobého svetového renkingu vo štvorhre, sa na prestížnu výberovú akciu dostala po ôsmy raz v rade. Z predchádzajúcich siedmich účastí - v minulosti však po boku Rusky Jeleny Lichovcevovej (štyrikrát) a Austrálčanky Rennae Stubbsovej (ostatné tri edície) - dosiahla päť prienikov do finále.

Čoskoro 31-ročná Huberová (nar. 21. augusta 1976 v Durbane), dvojka renkingu pre nasadzovanie, zatiaľ na MS WTA Tour štartovala len raz. V roku 2002 po boku Američanky Nicole Arendtovej prehrala hneď vo štvrťfinálovom 1. kole s párom Blacková - Lichovcevová. V španielskej metropole sa predstavia prvé štyri dvojice v hodnotení Race a osem najlepších singlistiek, medzi ktoré sa už kvalifikovali Belgičanka Justine Heninová a Srbka Jelena Jankovičová.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Duo Blacková - Huberová s istotou práva účasti na MS WTA Tour