Slovan bol v druhom polčase sterilný. Weiss hľadá proti Trnave hladnú zostavu

Norbert Balogh, útočník Dunajskej Stredy.
Norbert Balogh, útočník Dunajskej Stredy. (Autor: TASR)
Titanilla Bőd|25. apr 2022 o 00:37

Majster utrpel druhú prehru v sezóne.

DUNAJSKÁ STREDA. „Blahoželám súperovi k zaslúženému víťazstvu,“ športovo začal svoje pozápasové hodnotenie tréner bratislavského Slovana Vladimír Weiss po prehre v Dunajskej Strede.

„Gratulujem Slovanu k titulu. Ak niekto získa titul štyri kolá pred koncom, treba pred ním skladať klobúk,“ opätoval jeho slová kouč Dunajskej Stredy Joao Janeiro.

DAC zdolal majstrovský Slovan v MOL Arene pred viac ako 6000 divákmi 2:0 a tréneri sa po tlačovej konferencii rozlúčili vrúcnym objatím.

Dunajská Streda - Slovan Bratislava 2:0 (1:0)

Góly: 45.+1 Balogh, 70. Krstovič

Rozhodovali: Gemzický - Štrbo, Vitko

DAC: Veszelinov - Pinto, Kružliak, Brunetti, Ciganiks – Balogh (78. Muhamedbegovič), Nebyla (90. Andrezinho), Njie, Verlinden (68. Moumou) – Szánthó (68. Sharani), Krstovič (90. Bögi)

Slovan: Chovan – Pauschek (66. Čavrič), Kašia (76. Holman), Božikov, Lovat - Hrnčár, Agbo (76. Adler), Kankava, Green (76. Da Silva) – Mustafič (66. Rabiu) –Šaponjič (75. Mráz)

Prestávka na občerstvenie

Samotný zápas však vôbec nebol taký priateľský. Prvé šance mal Slovan, no Dániela Veszelinova neprekonal ani Dávid Hrnčár, ani Lukáš Pauschek.

Domáci tréner Joao Janeiro už aj tieto momenty sledoval v napätí, no prvýkrát sa vážne rozčúlil v polovici prvého polčasu, keď chcel rozhodcovi Gemzickému naznačiť, že by hráči potrebovali prestávku na občerstvenie.

Slnko už zapadlo a hráči moslimského vierovyznania by sa mohli napiť. Keď hlavný arbiter jeho požiadavku ignoroval, situáciu riešil inak.

Brankár Dániel Veszelinov si na jeho pokyn ľahol na trávnik a kým ho ošetrovali, ostatní sa mohli občerstviť.

Ďalší nervózny okamih prišiel, keď v 39. minúte domáci útočník Norbert Balogh padol v šestnástke. Domáca lavička a samotný hráč naznačovali, že ho stiahli. Rozhodca však nedovolený zákrok nevidel. Do hry vstúpil aj VAR a napokon Gemzický išiel k obrazovke, aby si inkriminovanú situáciu pozrel ešte raz.

Hráči Dunajskej Stredy akoby už očakávali penaltu, posunuli sa na polovicu súpera, no na ich prekvapenie hlavný arbiter svoje rozhodnutie nezmenil.

Eufória Norberta Balogha

Slovan rýchlo rozohral a na konci akcie mohol skórovať. „Nebolo to celkom korektné, že rozhodca dal tak rýchlo pokyn na rozohrávku. Mohli sme dosať gól, ale pán Boh stál pri nás,“ uviedol po stretnutí Norbert Balogh.

Bol to práve maďarský útočník, kto v pridanom čase prvého polčasu otvoril skóre. Po centri Thibauta Verlindena hlavičkoval zblízka do bránky pred tvrdým jadrom domácich fanúšikov.

Bol to jeho druhý presný zásah v drese žlto-modrých. Svoj prvý gól strelil v Trnave, takže gólovú eufóriu pred vlastnými fanúšikmi zažil prvýkrát. „Je to neopísateľný pocit,“ poznamenal.

DAC v závere prvého polčasu mohol pridať aj ďalší gól, no Andrejs Ciganiks minul bránu.

„Takto sa mal vyvíjať aj náš vzájomný zápas na Tehelnom poli. Tam sme však inkasovali v prvom polčase a potom v úvode druhého polčasu sme dostali druhý gól. Teraz sme však ukázali, že aj my patríme na popredné priečky,“ zdôraznil Norbert Balogh.

Druhá prehra v sezóne

V Bratislave Slovan zdolal Dunajskú Stredu 3:1, keď hostia korigovali výsledok až v samom závere.

Na Žitnom ostrove však obrana DAC bola oveľa kompaktnejšia a v druhom polčase už súpera nepustila do žiadnej vážnejšej šance.

Navyše domáci pridali druhý gól, keď 70. minúte prekonal Adriána Chovana na dvakrát Nikola Krstovič.

„Domáci majú svoj systém v defenzíve, hrajú 6-3-1 a zatvoria krídla. V prvom polčase sme si s tým vedeli rady, no v druhom polčase sme boli v útoku sterilní,“ skonštatoval tréner Slovana Vladimír Weiss.

Belasí utrpeli iba druhú prehru v aktuálnom ligovom ročníku. Naposledy prehrali vlani v septembri v Ružomberku. Ich séria neporaziteľnosti skončila po dvadsiatich zápasoch.

Dávid Hrnčár si nepripustil, že by po zisku majstrovského titulu už hráči neboli motivovaní. „Žiadne poľavenie sa nechystá. Sme nastavení tak, ako keby sme majstri ešte ani neboli,“ vyhlásil.

Tréner Weiss však uznal, že na hráčoch cítiť únavu. „Dohrávame sezónu. Musíme sa psychicky a fyzicky pripraviť na finále pohára, ešte predtým nás čaká derby aj v lige. Zápasy s Trnavou sú vždy o vášni. Musím zvoliť zostavu, ktorá bude hladná a bude chcieť doma zdolať Trnavu a vyhrať pohár,“ uviedol Weiss.

Tabuľka Fortuna ligy - skupina o titul

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
32
22
8
2
71:25
74
R
V
V
P
R
2
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
32
17
12
3
58:23
63
V
V
V
R
R
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
32
17
9
6
36:17
60
V
V
P
R
V
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
32
12
10
10
39:37
46
P
P
R
V
V
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
32
10
9
13
34:46
39
P
P
R
R
P
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
32
8
10
14
43:52
34
R
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan bol v druhom polčase sterilný. Weiss hľadá proti Trnave hladnú zostavu