Duel Astany s Kunlunom ukončila bitka, Marcinko skončil v nemocnici

Tomáš Marcinko.
Tomáš Marcinko. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
TASR|8. aug 2016 o 21:09

Zápas sa nedohral a podľa ruských médií by ho mali skontumovať v prospech Barysu na 5:0.

ASTANA. Pondelňajší prípravný duel pred štartom KHL Barys Astana - Red Star Kunlun ukončil nepríjemný incident, na ktorý doplatil najmä slovenský hokejista Tomáš Marcinko.

Po tvrdom knokaute od Damira Ryspajeva ho odviezli z ľadu priamo do nemocnice. Ryspajevov zákrok a následné provokácie vyvolali hromadnú bitku, po ktorej sa hráči čínskeho nováčika súťaže vrátili do šatne už po troch minútach od úvodného buly.

Informáciu priniesol ruský portál championat.ru.

Oba tímy nastúpili na duel v rámci prípravného turnaja o Pohár prezidenta Kazachstanu. Už po troch minútach však Ryspajev udrel Marcinka po vhadzovaní do tváre a jeho nešportový zákrok vyvolal na ľade prvé potýčky.

Ryspajev sa následne pustil do ďalších hráčov čínskeho klubu a keď sa druhý vyzvaný odmietol biť, zamieril rovno k striedačke Kunlunu, kde napadol ďalšieho hráča.

Tréner hostí Vladimir Jurzinov vzápätí poslal svoje mužstvo späť do šatne. Duel sa nedohral a podľa ruských médií by ho mali skontumovať v prospech Barysu na 5:0.

Jurzinov svoje rozhodnutie neoľutoval a po nepríjemných minútach uviedol: "Bolo to škaredé. Je smutné, že v lige sa nám rozmohli negatívne trendy, najskôr medzi trénermi a následne sa vyskytli aj také prípady, ako dnes. Vedenie súťaže by malo prijať veľmi prísne opatrenia, ako to urobili v NHL. Domáci hráč by mal dostať aspoň šesťmesačný trest. Hokej hráme pre divákov a nesmieme zabudnúť, že to je jeho hlavnou náplňou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Duel Astany s Kunlunom ukončila bitka, Marcinko skončil v nemocnici