Duda rozhodol o triumfe Legie, v skupine si želá Spartu a Celtic

Ondrej Duda rozhodol o postupe Legie Varšava do skupinovej fázy Európskej ligy.
Ondrej Duda rozhodol o postupe Legie Varšava do skupinovej fázy Európskej ligy. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. aug 2015 o 09:01

Želal by som si však Spartu Praha, pretože viem, že postúpili. Zle by nebolo dostať ani Celtic Glasgow, povedal Duda.

VARŠAVA. Poľský futbalový klub Legia Varšava rozhodol o triumfe 3:2 nad ukrajinskou Zariou Luhansk vo štvrtkovom odvetnom zápase play-off Európskej ligy 2015/2016 až gólom v nadstavenom čase druhého polčasu.

Úspešným strelcom bol mladý slovenský reprezentant Ondrej Duda, ktorý premenil pokutový kop. Legia vyhrala minulotýždňový prvý zápas na ukrajinskej pôde 1:0 a postúpila do skupinovej fázy EL.

"Keď sme strelili gól na 1:0, mysleli sme si, že to bude jednoduchší zápas. Zaria však dala z pohľadu dvojzápasu kontaktný gól a bolo nám neraz ťažko. Dosiahli sme dôležité víťazstvo. Čo sa týka súperov v skupinovej fáze, priznám sa, že nemám dobrý prehľad o tom, kto postúpil. Želal by som si však Spartu Praha, pretože viem, že postúpili. Zle by nebolo dostať ani Celtic Glasgow," povedal v rozhovore pre portál eurosport.onet.pl Duda, ktorý naskočil do hry až v 67. min a do štatistík sa okrem gólu zapísal aj inkasovanou žltou kartou.

Legia Varšava postúpila do Európskej ligy po výhre nad Luhanskom.

Dvadsaťročný sninský rodák nespomenul škótsky veľkoklub náhodou. Ako je známe, disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) vylúčila Legiu v minulej sezóne z Ligy majstrov pre neoprávnený štart obrancu Bartosza Bereszynského v odvetnom zápase 3. predkola LM práve proti Celticu Glasgow.

Na trávniku síce Legia vyhrala 4:1 doma a 2:0 vonku, ale práve druhý zápas UEFA napokon skontumovala na výsledok 3:0 pre Celtic.

"Tešíme sa z postupu, aj keď sme si odvetný zápas poriadne skomplikovali. Strelili sme však tri góly a ukázali správnu víťaznú mentalitu. Boli sme pod tlakom fanúšikov, vedenia aj samých seba. Udržali sme si koncentráciu až do konca, čo je veľmi dobré,“ uviedol tréner Legie Varšava Henning Berg na oficiálnej stránke klubu.

"Mužstvo Zarie nás nezaskočilo, hoci musíme popremýšľať o dvoch inkasovaných góloch. Zvíťazili sme, strelili sme o jeden presný zásah viac ako súper, naša defenzíva zahrala výborne," doplnil ďalší Slovák v kádri Legie brankár Dušan Kuciak, ktorý odchytal celé stretnutie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Duda rozhodol o triumfe Legie, v skupine si želá Spartu a Celtic