Najvyťaženejší. Dúbravka má najviac zákrokov z brankárov Premier League

Slovenský futbalový reprezentačný brankár v drese Newcastlu Martin Dúbravka.
Slovenský futbalový reprezentačný brankár v drese Newcastlu Martin Dúbravka. (Autor: Rui Vieira TASR/AP)
SITA|31. dec 2019 o 10:17

Slovák chytá za Newcastle.

BRATISLAVA. Slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka má už druhú sezónu v rade neotrasiteľnú pozíciu jednotky v Newcastli United.

Štatistické ukazovatele anglickej najvyššej súťaže naznačujú, že tréner Steve Bruce mu verí oprávnene. Tridsaťročný gólman predviedol v aktuálnej sezóne už 81 úspešných zákrokov, čo je najviac spomedzi všetkých brankárov v lige.

Žilinský rodák si v doterajšom priebehu ročníka 2019/2020 pripísal 20 štartov, v ktorých inkasoval rovných 30 gólov.

V piatich stretnutiach si udržal čisté konto a Newcastle doviedol k siedmim víťazstvám, čo im stačí na priebežné jedenáste miesto. Dúbravka predviedol v spomenutej dvadsiatke duelov 502 presných prihrávok a až v 169 prípadoch našiel spoluhráčov dlhým pasom.

Na druhom mieste v počte úspešných zákrokov v Premier League je Nemec Bernd Leno z trápiaceho sa Arsenalu. V drese londýnskeho klubu zlikvidoval 78 streleckých pokusov súpera, zneškodnil jeden pokutový kop a rovnako inkasoval 30 gólov.

Na tretej priečke figuruje Austrálčan Mat Ryan z Brightonu so 72 úspešnými zákrokmi. Ostatní gólmani v súťaži zatiaľ neprekonali hranicu sedemdesiatich zásahov.

Dúbravka pôsobí v Premier League od druhej polovice sezóny 2017/2018. Odvtedy absolvoval v prestížnej súťaži 70 štartov, v ktorých až 20-krát vychytal čisté konto. Slovenský reprezentant prišiel na Britské ostrovy z českej Sparty Praha a od začiatku ligového ročníka 2018/2019 ani raz nechýbal v bránke Newcastlu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Najvyťaženejší. Dúbravka má najviac zákrokov z brankárov Premier League