Dubnica na jar už bez Fila, prípravu začalo 41 hráčov

SITA|3. jan 2008 o 15:07

DUBNICA NAD VÁHOM 3. januára (SITA) - Až 41 hráčov mal k dispozícii hlavný tréner slovenského prvoligového futbalového klubu ZTS Dubnica Juraj Bútora na prvom novoročnom tréningu, ktorým sa vo štvrtok ...

DUBNICA NAD VÁHOM 3. januára (SITA) - Až 41 hráčov mal k dispozícii hlavný tréner slovenského prvoligového futbalového klubu ZTS Dubnica Juraj Bútora na prvom novoročnom tréningu, ktorým sa vo štvrtok 3. januára začala pre aktuálne 9. tím Corgoň ligy 2007/08 takmer dvojmesačná zimná príprava pred jarnou časťou najvyššej domácej súťaže. "Prvý mesiac sa totiž bude juniorský tím pripravovať spoločne s A-mužstvom, navyše sme k seniorom preradili aj štyroch nádejných dorastencov. Počas tohto obdobia máme naplánovaných až šesť dvojzápasov, v ktorých určite využijeme takýto široký káder," informoval agentúru SITA riaditeľ a generálny manažér Považanov Peter Gergely.

Dubničania sa budú až do 10. februára pripravovať v domácich podmienkach, neplánujú žiadne kondičné sústredenie. "V pondelok 11. februára odlietame na desať dní na Cyprus, vtedy už s nami pôjde len 23 hráčov. Po návrate tento počet zredukujeme ešte o dvoch futbalistov na ´ligový´ počet 21," vysvetlil Peter Gergely.

Zatiaľ jediným istým odchodom z jesenného kádra je útočník Michal Filo, ktorý prestupuje do Banskej Bystrice. "Michal začal prípravu už v Dukle, s ktorou sme sa dohodli na podmienkach transferu. Prestupovú čiastku však po dohode oboch strán nebudeme zverejňovať. V prípade Jozefa Adámika, o ktorého sa zaujímal anglický Ipswich Town, je zatiaľ ticho. Čo sa týka príchodov do kádra, zatiaľ sme s nikým nerokovali a myslím si, že ani nebudeme. Zmena môže nastať len vtedy, ak sa vyskytnú nejaké neočakávané diery v mužstve," dodal Peter Gergely.

Tréner Dubnice Juraj Bútora presne vie, čo potrebuje jeho mužstvo zlepšiť, aby na jar získalo viac bodov ako počas jesennej časti. "Nezvládli sme domáce zápasy. Mladí hráči majú veľkú kolísavosť výkonov, raz ´vyskočil´ jeden, inokedy druhý. Navyše sme mali aj dosť veľkú maródku, skúsená trojica Filo, Špendla a Grendel nám dosť chýbala. Určite chceme zlepšiť priamočiarosť akcií, rýchlejší prechod z obrany do útoku. A jednoznačne musíme byť pozornejší v defenzíve, pretože sme skoro v každom zápase dostali gól. A navyše budeme musieť nájsť strelca. Nechcem hovoriť o konkrétnom umiestnení v tabuľke, ktoré by sme chceli dosiahnuť. Predovšetkým sa musíme naučiť vyhrávať. Na jeseň sme zaznamenali až sedem remíz, teraz by sme takéto podobné zápasy chceli premieňať vo víťazstvá," povedal pre agentúru SITA Juraj Bútora.


Prehľad prípravných stretnutí FK ZTS Dubnica v rámci zimnej prípravy pred jarnou časťou Corgoň ligy 2007/08:

12. 1. o 11.00 h a 13.00 h dvojzápas proti Zlínu (ČR, v Luhačoviciach)

16. 1. o 14.00 h proti Prievidzi a o 16.00 h proti Nemšovej (oba zápasy doma)

19. 1. o 11.00 h proti Fulneku (ČR) a o 13.00 h proti SFM Senec (oba zápasy doma)

22. 1. o 14.00 h proti Slovanu Duslo Šaľa a o 16.00 h proti Púchovu (oba zápasy doma)

27. 1. o 11.00 h a 13.00 h dvojzápas proti 1. FC Slovácko (ČR, doma)

29. 1. o 14.00 h proti Dolnému Kubínu (doma)

2. 2. o 14.00 h proti HFK Olomouc (ČR, v Olomouci)

3. 2. o 14.00 h proti Vácu (Maď., vonku)

5. 2. o 12.00 h proti Dunajskej Strede a o 14.00 h proti Třincu (ČR, oba zápasy doma)

9. 2. o 17.00 h proti Baníku Ostrava (ČR, v Ostrave)

11.2.-20.2. - tri-štyri prípravné zápasy v rámci herného sústredenia na Cypre - súperi zatiaľ nie sú známi

23. 2. 17.00 h proti Interu Bratislava (doma)


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dubnica na jar už bez Fila, prípravu začalo 41 hráčov