Dubnica do ligy s najmladším kádrom, cieľom atraktívna hra

SITA|10. júl 2007 o 12:13

BRATISLAVA 10. júla (SITA) - Futbalisti ZTS Dubnica vstupujú do novej sezóny najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy 2007/08 so značne omladeným kádrom. Počas krátkej letnej prestávky odišli z kádra Považanov ...

BRATISLAVA 10. júla (SITA) - Futbalisti ZTS Dubnica vstupujú do novej sezóny najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy 2007/08 so značne omladeným kádrom. Počas krátkej letnej prestávky odišli z kádra Považanov skúsení Pavol Kopačka (Spartak Trnava), Peter Holec, Cyril Špendla (obaja si hľadajú angažmán) či talentovaný Matej Ižvolt (Slovan Bratislava), ktorých nahradili prevažne mladé tváre z nižších súťaží a vlastnej juniorky. "Hráčske pohyby a fluktuácie sú základom futbalu. Odišla nám skúsenosť, Dubnica však disponuje veľmi širokým kádrom prevažne v juniorskom tíme a práve odtiaľ sme sa pokúsili čerpať aj tento rok. Zo Šale navyše prišiel Igor Obert, ktorého som už predtým poznal a na ľavú stranu sme angažovali Milana Harvilka zo Stropkova. Trochu budeme musieť v súvislosti so zmenami upraviť aj štýl hry. Najdôležitejší bude samozrejme štart do súťaže, podľa toho sa budú odvíjať aj naše ciele. Chceli by sme predovšetkým hrať atraktívny útočný futbal, nechceme vyčkávať v obrane na chyby súpera. A najdôležitejšie bude určite prilákať divákov na tribúny, pretože bez nich sa futbal hrať nedá," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii hlavný kormidelník ZTS Anton Dragúň, ktorého v tejto téme doplnil aj riaditeľ klubu Peter Gergely: "Minulý rok sme mali vyššie ambície, ktoré sa nám nepodarilo naplniť. Aj preto prišlo k obmene kádra. Príležitosť dostali mladí, ktorí však už majú dostatok skúseností. Určite sa nevyhneme zakolísaniam, ale v dlhodobej súťaži by sme chceli okupovať miesta v strede tabuľky a vyhnúť sa tak bojom o záchranu."

Dubničania odohrali počas letnej prestávky zatiaľ päť prípravných stretnutí s výbornou bilanciou, keď ani raz neokúsili trpkosť prehry. Zverenci trénera Antona Dragúňa si na svoje konto pripísali ti víťazstvá a dva nerozhodné výsledky. "Myslím si, že príprava, aj keď bola veľmi krátka, splnila svoj účel. Najskôr sme trochu oživili kondíciu a potom sme odohrali kvalitné prípravné duely. Každý zápas bol krokom vpred pre náš mladý kolektív, aj keď hráči sa nevyhli kolísavým výkonom. Treba však povedať, že budeme mať asi najmladší káder v lige, keď náš vekový priemer je 21,8 roka. Trochu to kazí len náš najstarší hráč, ktorým je 29-ročný brankár Miroslav Kopčan," uviedol hlavný kouč ZTS a s úsmevom pokračoval: "Ak by som na tréningu chcel využiť klasické rozdelenie hráčov na ženatých proti slobodným, tak chudák Držík by bol sám proti všetkým."

Najlepším strelcom tímu sa v príprave stal so štyrmi presnými zásahmi ešte len 18-ročný Mouhamadou Seye, po tri góly pridala dvojica Igor Obert a Marek Kuzma. Považania majú pred ostrým štartom novej sezóny na pláne ešte dva prípravné zápasy. V utorok 10. júla ich čaká účastník tretej najvyššej slovenskej súťaže FK Púchov a v sobotu 14. júla nastúpia na domácej pôde o 11.00 h proti českému druholigovému FC Hlučín. V stredu 18. júla ich potom o 19.30 h čaká odložený zápas 1. kola Corgoň ligy 2007/08 proti Slovanu Bratislava (pre povinnosti "belasých" v UEFA-Intertoto Cup-e) na Tehelnom poli.

Novým kapitánom mužstva v novej sezóne bude 25-ročný stredopoliar Igor Držík, jeho zástupcom o rok starší obranca Marián Zimen. "Atmosféra v tíme je veľmi dobrá, myslím si, že tvoríme výbornú partiu. Verím, že výkony z prípravných zápasov dokážeme preniesť aj do ligy. Diváci sa určite môžu tešiť na kvalitný a útočný futbal," nechal sa počuť ľavý bek tímu, ktorý si účasť v Corgoň lige vybojoval ziskom 2. priečky v jarnej prelínacej súťaži o účasť v najvyššej súťaži.

Futbalový klub ZTS Dubnica bude v novom ročníku najvyššej súťaže pracovať s rovnakým rozpočtom ako v minulej sezóne - 42 miliónov korún. "Tieto peniaze získavame predovšetkým z predaja hráčov, pretože stále nemáme generálneho sponzora. Momentálne prebiehajú rokovania s predstaviteľmi mesta, verím, že v najbližších mesiacoch by mohlo mesto Dubnica vstúpiť do klubu ako hlavný akcionár," skonštatoval riaditeľ Považanov Peter Gergely.


Káder futbalového klubu ZTS Dubnica pred novou sezónou najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy 2007/08:

Brankári: Dušan Perniš, Dušan Kolmokov, Miroslav Kopčan

Hráči v poli: Matej Lendvay, Dalibor Pleva, Igor Držík, Jozef Adámik, Mouhamadou Seye, Erik Grendel, Marcel Ondráš, Ján Sokol, Igor Obert, Peter Kiška, Milan Mujkoš, Ján Zápotoka, Peter Jakuš, Tomáš Zápotoka, Milan Harvilko, Branislav Bajza, Marián Zimen, Marek Kuzma, Lukáš Zápotoka, Tomáš Bruško, Martin Nosek, Peter Jánošík


Realizačný tím:

hlavný tréner: Anton Dragúň

asistenti trénera: Juraj Bútora, Jozef Jakuš

vedúci mužstva: Jozef Jakuš

lekár: MUDr. Bohumil Bočkay

masér: Ivan Mazan


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dubnica do ligy s najmladším kádrom, cieľom atraktívna hra