Záver poznačil hromadný pád. Prvú kockovú klasiku v Belgicku vyhral Groenewegen

Dylan Groenewegen.
Dylan Groenewegen. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. mar 2019 o 17:07

Juraj Sagan prišiel v druhej stovke.

Driedaagse Brugge-De Panne 2019

1.Dylan GroenewegenHolandskoTeam Jumbo-Visma4:25:45 h
2.Fernando GaviriaKolumbiaUAE Team Emirates+0 s
3.Elia VivianiTalianskoDeceuninck - Quick Step+0 s
4.Nacer BouhanniFrancúzskoCofidis, Solutions Credits+0 s
5.Justin JulesFrancúzskoWallonie Bruxelles+0 s
6.Kristoffer HalvorsenNórskoTeam Sky+0 s
112.Juraj SaganSlovenskoBora-Hansgrohe+5:16 min

DE PANNE. Holanďan Dylan Groenewegen z tímu Jumbo-Visma sa stal víťazom jednorazových cyklistických pretekov Driedaagse Brugge-De Panne, ktorými sa v Belgicku začala sezóna tzv. kockových klasík.

Groenewegen ovládol hromadný šprint v závere 200,3 km dlhých pretekov so štartom v Bruggách a cieľom v De Panne. Stupne víťazov mali exkluzívne šprintérske obsadenie.

Stupne víťazov obsadili Saganovi konkurenti

Druhý skončil Kolumbijčan Fernando Gaviria vo farbách UAE-Team Emirates, tretie miesto si vyjazdil Talian Elia Viviani z tímu Deceuninck - Quick Step. Slovenský trojnásobný majster sveta Peter Sagan sa na týchto pretekoch nezúčastnil.

Cyklisti museli na trase stredajších pretekov prekonať päť sektorov s kockami a tiež päť stúpaní, z nich zrejme najznámejšie je Kemmelberg, ktorý pelotón absolvuje aj v nedeľu na podujatí Gent-Wevelgem.

UCI zaradila preteky Driedaagse Brugge-De Panne tento rok do kalendára prestížneho seriálu WorldTour, čo sa odrazilo aj v kvalite štartovného poľa.

Zo Slovákov preteky absolvoval iba Juraj Sagan vo farbách Bora-Hansgrohe. Medzi najlepšími podľa predpokladov chýbal, skončil na 112. mieste s mankom 5:16 min.

Preteky bral ako prípravu na Gent-Wevelgem

Dvadsaťpäťročný Groenewegen si pripísal piate víťazstvo v tejto sezóne a jubilejné štyridsiate v kariére. Preteky boli pre neho príprava pred nedeľňajším prestížnejším podujatím Gent-Wevelgem.

"Víťazstvo ma teší, ale myslím si, že tieto preteky sú o čosi menej náročné ako Gent-Wevelgem. Práve na tie teraz zameriame svoju pozornosť. Budeme mať skvelý tím a pokúsime sa o čo najlepší výsledok," povedal Dylan Groenewegen na špecializovanom webe CyclingNews.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Záver poznačil hromadný pád. Prvú kockovú klasiku v Belgicku vyhral Groenewegen