Na UFC 293 to bol najhorší Adesanya, tvrdí Du Plessis a načrtol dátum návratu

FILE - Israel Adesanya reacts after knocking out Alex Pereira in their middleweight title match during the UFC 287 event at the Kaseya Center on April 8, 2023, in downtown Miami. (Matias J. Ocner/Miami Herald via AP, File)
FILE - Israel Adesanya reacts after knocking out Alex Pereira in their middleweight title match during the UFC 287 event at the Kaseya Center on April 8, 2023, in downtown Miami. (Matias J. Ocner/Miami Herald via AP, File) (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
SvetMMA|14. sep 2023 o 13:15

Známy bojovník sa vyjadril k titulovému stretu UFC.

PRETÓRIA. Uplynulá nedeľa 10. septembra bola pre fanúšikov zmiešaných bojových umení šokom. Na turnaji prestížnej americkej organizácii UFC sa v hlavnom zápase nečakane radoval zo zisku titulu Američan Sean Strickland.

Strickland bol podľa kurzov stávkových kancelárií pred súbojom s hviezdou UFC Israelom Adesanyom obrovským outsiderom.

V neprospech Stricklanda hral i fakt, že sa k zápasu s Adesanyom dostal vďaka zraneniu pôvodného vyzývateľa Dricussa Du Plessisa.

Napriek všetkému sa ale stalo nečakané. Strickland porazil s menšou prestávkou dlhoročného šampióna strednej divízie UFC.

V súvislosti s veľkolepým výkonom Stricklanda, ktorý po piatich kolách získal trón váhy do 84 kilogramov na body, sa najnovšie vyjadrila dvojka divízie Dricus Du Plessis.

„Jedna z prvých vecí, čo mi prišli v prvom kole na myseľ, bolo to, že Izzy vyzerá úplne mimo. Adesanyu som študoval hodiny, tak ako to robím vždy so svojimi súpermi a poznám všetky jeho pohyby.

Viem, čo a ako robí, ako sleduje súpera, ako sa hýbe, ako si pripravuje útoky, jeho výraze tváre, skrátka všetko. Už keď duel začínal, bolo to zvláštne, neviem, kde bol problém, či v motivácii alebo v niečom inom, vedel som však, že to nie je normálne. Izzy nebojoval tak, ako bojuje bežne. Toto bola jeho najhoršia verzia,“ nechal sa počuť elitný bojovník.

Čo sa týka ďalších krokov, vidí dvadsaťdeväťročný zápasník z Juhoafrickej republiky šancu na návrat do klietky na konci roka.

To je práve termín, kedy by rád vyzval nového šampióna.

„V ideálnom svete by som so Seanom chcel zápasiť v decembri. Budem robiť všetko preto, aby som bol vtedy stopercentne pripravený. A ďalej, ak by to bolo možné, obhajovať titul na UFC 300 proti Adesanyovi.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Na UFC 293 to bol najhorší Adesanya, tvrdí Du Plessis a načrtol dátum návratu