Downing v Middlesbrough až do roku 2013

SITA|26. feb 2008 o 16:24

MIDDLESBROUGH 26. februára (SITA, AP) - Futbalista anglického klubu FC Middlesbrough Stewart Downing podpísal so svojím súčasným zamestnávateľom nový kontrakt, ktorým si ho klub z jeho rodného mesta poistil ...

MIDDLESBROUGH 26. februára (SITA, AP) - Futbalista anglického klubu FC Middlesbrough Stewart Downing podpísal so svojím súčasným zamestnávateľom nový kontrakt, ktorým si ho klub z jeho rodného mesta poistil až do roku 2013. Dvadsaťtriročný krídelník súhlasil s navrhovanou zmluvou už pred dvoma týždňami, až v utorok však prišlo k samotnému podpisu.

V januári hráčov agent Ian Elliot vyhlásil, že po viac ako roku vyjednávania o novej zmluve už ďalej rokovať nehodlajú. Po príchode brazílskeho zakončovateľa Afonsa Alvesa z holandského Heerenveenu však Downing zmenil názor. "Middlesbrough je klubom môjho srdca, ale vedeniu som jasne povedal, že nechcem stagnovať. Angažovanie Alvesa dokazuje ambície tímu a prezident klubu Steve Gibson opäť ukázal, že chce mužstvo dostať vyššie," povedal 16-násobný anglický reprezentant a dodal: "Zaujímali sa o mňa aj iné kluby, ale ja som v skutočnosti preferoval zotrvanie na Riverside Stadium." Downing, ktorý bol dávnejšie aj na hosťovaní v Sunderlande, odohral za Middlesbrough od roku 2001 zatiaľ 178 zápasov a strelil 16 gólov. V tejto sezóne je so šiestimi presnými zásahmi najlepším strelcom M´Boro.


Nachádzate sa tu:
Domov