Pískanie na Ronalda? Ľudia v publiku majú stále pravdu, tvrdí legenda

Real Madrid je najslávnejší klub sveta.
Real Madrid je najslávnejší klub sveta. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|1. máj 2017 o 15:31

Súboj boháčov proti robotníkom. Real Madrid v prvom zápase semifinále Ligy majstrov privíta mestského rivala z Atlética.

BRATISLAVA. „Možno sme trocha arogantní, ale to je iba pre to, že sme zdedili neobyčajne vzácnu a unikátnu futbalovú značku,“ vraví prezident Realu Madrid Florentino Pérez podľa španielskych médií. Potrpí si na gigantické prestupy, ktorými demonštruje silu.

Liga majstrov, semifinále:

Prvý zápas:

Real Madrid - Atlético Madrid (20.45, vysiela Digi Sport 4)

V minulosti priviedol trebárs Davida Beckhama. Teraz má na súpiske Cristiana Ronalda či Garetha Balea, za ktorých neváhal zaplatiť dohromady vyše dvesto miliónov eur.

Real Madrid má najvyššie príjmy a hodnotu zo všetkých klubov sveta. Opiera sa o slávnu históriu aj úspešnú súčasnosť.

„Nemáme jedného majiteľa, sme športový spolok, v ktorom je dôležitý hlas každého člena. Real je inštitúciou svetového významu,“ tvrdí Pérez.

Strojársky magnát nesmie do Realu Madrid investovať ani euro, hoci magazín Forbes odhaduje jeho majetok na 1,8 miliardy dolárov.

Zakazujú mu to pravidlá, pretože je len voleným zástupcom viac ako 90-tisíc členov. Takzvaní socios platia ročné príspevky v priemernej výške 123 eur.

Aj najlepších bežne vypískajú

„Je to niečo, čo sa od roku 1902 odovzdáva z otca na syna. Povinnosťou Realu je hrať nádherný futbal. Máme najnáročnejších fanúšikov na svete. Ak nie sú spokojní so zostavou, tak ju vypískajú. Ak hráč nepodáva maximum, vypískajú ho. Robia to preto, že klub milujú a veľmi im na ňom záleží. Ale tiež sú prísni,“ vysvetľuje Pérez.

Svoje o tom vie aj Cristiano Ronaldo, najväčšia hviezda. Napriek tomu, že strelil najviac gólov v dejinách klubu (396), piskot si tiež už niekoľkokrát vyslúžil.

„Pískanie na Ronalda? Ľudia, ktorí sú v publiku, si platia a majú vždy pravdu. Prečo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Pískanie na Ronalda? Ľudia v publiku majú stále pravdu, tvrdí legenda